Sweden Green House Årets företagare i Nacka 2017

Kollage med Eva och Magnus, ett växthus och symbolen för Årets företagare
Kollage med Eva och Magnus, ett växthus och symbolen för Årets företagare
Nu vill vi berätta att Sweden Green House blivit utsedda till Årets företagare i Nacka år 2017. Att odla i växthus är en livsstil som ligger rätt i tiden och den här utmärkelsen är ett kvitto på det säger de båda mycket stolta grundarna av företaget.

I dag har vi något extra kul att meddela. Sweden Green House har blivit utsedda till Årets företagare i Nacka år 2017. Det är företagsorganisationen Företagarna som i dryga 20 år har utsett ett företag som sticker ut lite extra, både på lokal och regional nivå. Den som vinnaren i respektive deltävling går så småningom vidare för att tävla om att bli Årets företagare på riksnivå.

Sweden Green House har sin bas på Kvarnholmen men grundades för drygt 15 år sedan av Eva Halfwordson och Magnus Wiström med målet att sprida odlingsglädje och förlänga såväl odlingssäsongen som njutningen av sin trädgård. Samtidigt ville man erbjuda ett naturligt och hållbart alternativ till de växthus som redan fanns på marknaden.

-Vi är stolta och glada över att någon ser oss. Det känns som en bonus för allt det hårda arbete vi har lagt ner i det här företaget. Vi brinner för växthuslivet och tror att det här är framtiden, säger Eva Halfwordson, som är ena halvan av Sweden Green House.

Allt började med att hon själv sökte ett växthus i trä till sin trädgård i Storängen utan att hitta det som hon önskade. Därför tog hon kontakt med arkitekten Magnus Wiström och tillsamman har de utvecklat Sweden Green House signifikanta växthus med eleganta träprofiler och fina proportioner.

Företagarna skriver på sin hemsida att svensk tillväxt till stor del ligger i händerna på landets småföretagare och det är viktigt att lyfta fram goda förebilder. Därför känns det kul att ett litet företag som förenar odlingsglädje med att bevara ett svenskt kulturarv, blir uppmärksammade.

-Att bli utsedd till Årets företagare ger motivation och inspiration till att fortsätta att utveckla företaget. Men framför allt är det ett kvitto på att vår satsning och tro på att rita, tillverka och producera odlingshus i trä ligger helt rätt i tiden, säger Magnus Wiström.

Läs mer här om vad som krävs för att delta i tävlingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.