Sweden Green House har levererat ett växthus till Handelsträdgården – Löfstad slott

Ett grönmålat växthus under konstrukition på Lövsta slott i Örebrotrakten

Ett växthus under konstruktion på gården utanför Lövsta slott i örebrotrakten. Det är målat i en djupgrön färg, Lövstagrönt

Vi håller just nu på att skapa historia. Ett växthus på 130 kvadratmeter har nämligen precis rests vid Handelsträdgården Löfstad Slott, och det är Sweden Green House som fått äran att rita, tillverka och bygga det.

Här kommer du som besökare att kunna fika eller äta enklare rätter i slottsmiljö. Man kommer också att erbjuda ett fullsortiment av växter och tanken är att Handelsträdgården ska bli ett unikt utflyktsmål för trädgårdsintresserade och för förbipasserande resenärer. Anläggningen ligger cirka en mil strax söder om Norrköping, trafikplats Lövstad, avfart 117. Det tar bara en minut från E4:an att komma till den nya Handelsträdgården.Ett grönmålat växthus under konstrukition på Lövsta slott i ÖrebrotraktenI konkurrens med andra företag fick vi uppdraget och vi är stolta och glada över att man förstått värdet av att placera ett växthus i trä efter gammal förebild i den här kulturhistoriskt intressanta miljön.

Inspirationskällan till våra växthus är de som vi hade i Sverige fram till slutet av 1800-talet. De vackra profilerna, dörrarna och fönstren är efter gammal förebild men Sweden Green House har för att möta dagens behov och önskemål vidareutvecklat växthusen. Vi lägger metallister på taket och använder modernare kitt samt modernt utformade fönsterbeslag, detta innebär att underhållet minimeras.

Det är en del arbete kvar innan det djupgröna växthuset kan invigas. Handelsträdgården Löfsta Slott öppnar den 18 maj. Kanske möts vi på en kopp kaffe i ett träväxthus i Norrköpingstrakten en vacker dag?

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

3 reaktioner “Sweden Green House har levererat ett växthus till Handelsträdgården – Löfstad slott”

  1. Pingback: Tid för ramslök - swedengreenhouse

  2. Pingback: 7 a week: Första helgen i oktober | Living by W

    1. Vilket ljuvlig utflykt du gjort. Tack för att du delar med dig, hälsar Sweden Green House.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.