Tak av glas

Glastaket är tillverkat av samma profiler som vi använder i växthusen. På taket ligger ett kraftigare glas. En täckt men ändå luftig uteplats! Man kan till exempel klä även gavlarna med trä. Vi ritar taket efter de önskemål du har.

Möbler till växthusen

Trädgårdsmöblerna har Magnus Wiström ritat. Lägg märke till ryggstödet som har likadan avslutning som den balk som ligger på växthusen. Vi målar möblerna i vallfri kulör. Vi kan tillverka bordet i den storlek du önskar.

Kakelugn och betongparkett till växthusen

Kakelugnen tillverkas i Sverige av en duktig keramiker. Du kan få den glaserad i olika färger och mönster. Den är cirka 1,5 meter hög och 40 cm i diameter. Du kan lyfta på hatten – under den finns spisringar så att du kan värma maten. Det är inga rökkanaler i kakelugnen men den blir varm och behåller värmen länge. Den tål frost. Den kostar cirka 38 000 kr inkl. moms.

För den som vill ha ett vackert golv finns nu en fin sten kallad Betongparkett utvecklad av designparet Tove Axelsson och Monica Dellborg för Anemonica Trädgårdsdesign AB. Den kan läggas i fiskbens- eller annat mönster och passar utmärkt i växthuset, på balkongen, uteplatsen eller på andra ställen där man vill ha en sten som ger

ett både modernt och klassiskt intryck och dessutom är skön att gå barfota på. Betongparketten går att få i vilken färg gråskala man vill. Standardutförandet är ofärgad betong som gjutits i en ljus sand, vilket ger en ljusgrå ton. Betongparkett, som är frosttålig, har måtten 38 x 7,4 cm. Tjockleken är 5 cm. Stenen läggs på samma sätt som vanligt marktegel, dvs i sättsand. Det går även att beställ en tunnare sten som är 2 cm tjock och som passar bättre för balkonger och inomhus. Den tunnare stenen sätts i bruk. Båda tjocklekarna är ämnade för trädgården och uteplatser men fungerar inte som uppfartssten eller att köra bil på. Betongparkett, som gjuts hantverksmässigt för ett erbjuda ett levande, dynamiskt intryck, kostar 1 750 kr per kvm inkl. moms. Leveranstiden är 1-8 veckor.