Tid för självplock av sommarblommor

Några av våra sommarblomsfavoriter, bronsfänkål, ringkrage, jätteverbena, riddarsporre, rosenskära, paradisblomster.

Så här års blir jag alltid sugen på att göra stora buketter med sommarblommor. Tur är då att det finns självplock av sommarblommor att tillgå. Mitt favoritfält är det som finns på Rosendals trädgård, kanske för att jag själv jobbat i plantboden en gång i tiden och då hade möjlighet att plocka mycket blommor som jag band buketter av. De kunder som inte ville plocka egna kunde köpa en färdigbunden blomsterkvast.

Blomserfältet på Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm

Men numera går jag dit när jag längtar efter en sommarbukett till hemmet eller för fotograferingsjobb i växthuset. I år kan värmen ha tagit kål på mycket av odlingarna så ett tips är att kolla om det finns några blommor kvar på självplocksfälten innan man ger sig iväg. Det finns ju ett antal runt om i landet. Här tipsar Frida på Trendenser om ett.

Några favoriter är porträtterade i bilder nedan: bronsfänkål, ringkrage, jätteverbena, riddarsporre, rosenskära, paradisblomster.

Några sommarblomsfavoriter från självplocksfältet på Rosendal.

När du ändå är på besök på Rosendal så ska du inte glömma att besöka ett av våra tre växthus som vi har byggt. Ett av dem, pulpetväxthuset, står framför pilträden lite längre ner i trädgården, ett annat på fältet och det tredje och minsta står framför ingången till plantboden.

Ett av våra växthus på rosendals trädgård.

Foto: Rosendals trädgård (blomsterfältet) och Helena Kaasik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.