Tillverkningen

Växthus tillverkade i Sverige

Vi kan övervaka produktionen och minimera transporterna


hästar

Vårt snickeri i Usta
Sweden Green House tillverkar växthusen och orangerierna i Sverige, i närheten till Stockholm. Det innebär att vi kan ha en fortlöpande kontakt och övervaka produktionen. Att företaget är beläget mitt i Sverige innebär också att transporterna till våra kunder runt om i Sverige minimeras och därmed minimeras miljöbelastningen. Vårt snickeri ligger i Sörmlands böljande landskap, insprängt ibland hästhagar och med en vacker sjö som närmaste granne. 

glasmästeriet logo

Glasmästeriet
Klaes Jansson  grundades 1899 i Kronoberg, 1994 flyttade företaget till Jordbro utanför Stockholm där de allt jämnt är stationerade. I de moderna lokalerna finns moderna maskiner och avancerade IT-system för glashanteringen vilket innebär att företaget en av de mest moderna glasgrossisterna i Sverige. Vår glasleverantör är inte ISO-certifierade men arbetar internt systematiskt med både kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Vi på usta

Vårt glada och sammansvetsade gäng

en kvinna heter sara

Sara Holmström
Vi kallar Sara för snickeriets platschef. Själv säger hon sig vara något av en allt-i-allo. När hon fick frågan om hon ville arbeta för Sweden Green House tvekade hon inte en sekund då det var ett förtroende och en utmaning som hon inte kunde motstå. När hon inte är på snickeriet i Usta rider hon galoppdressyr i westernutrustning på egna hästar. Men hon drömmer också om att en dag bygga ett växthus i trädgården där hon skulle både odla och umgås med vänner och familj.
Telefon: 46 (0)76 6108678
Mejladress: sara@swedengreenhouse.com

en kvinna heter aurora

Aurora Hedin
Dansant med en kärlek till hantverk och linoljefärg, så skulle man kort kunna beskriva Aurora som ansvarar för måleriet på vårt snickeri. Under flera år drev hon eget måleriföretag med fokus på linoljefärg. När hon för möjlighet tar hon gärna en sväng om på dansgolvet och det är Lindy Hop-stilen som hon fastnat för. Men hon skulle inte ha något emot att få möjligheten att odla tomater och paprika i ett framtida växthus.

en man heter enar

Enar Jedström
Snickarchefen Enar har en bakgrund inom kulturhantverk. Han beskriver sig själv som en petnoga person som inte vill tumma på kvalitet. Med det i bakhuvudet tackade han ja till arbetet på vårt snickeri och gläds nu över att få arbeta med en fin produkt. Om han hade ett eget växthus så skulle han framför allt odla i det.

en man heter robert

Robert Pelka
Snickaren och montören Robert glad för den goda sammanhållningen och stämningen mellan kollegorna som arbetet på Sweden Green House har medfört. Han har lång erfarenhet av att arbeta med trä och ett framtida växthus kommer han naturligtvis att bygga och måla själv. Robert är också styv på trumpet, så vi räknar med många musikaliska upplevelser på våra framtida personalfester.

en man heter marcin

Marcin Malicki
Marcins kärlek till naturmaterial fick honom att satsa på jobbet som snickare och montör på Sweden Green House. Det finns inget som går upp emot doften och känslan av trä menar han. Men Marcin är också en skicklig fiskare så när han inte arbetar med växthus, så tar han gärna en tur till närmaste sjö i sällskap av sitt fiskespö.