Tomatfrosseriet går in på andra sommaren.

tomat växter i växthus med man som arbetar
Det bästa med att börja i andra klass är att man gjort det en gång förut. Lite mindre av experiment och mycket mer av kunskap. Bokstavligen!
Vi skördade kopiösa mängder av tomater förra sommaren – dock alldeles för många plantor OCH för tätt. Lärdom: med färre plantor, som får plats att växa till sig, och trots det ändå tar mindre plats i det stora hela – kommer vi att skörda minst lika mycket tomater. Säker mer. Som en lycklig följd av detta ovedersägliga faktum kommer vi också att få plats med mycket annat  …
Tomatodling i växthus.
Så där ja. Nu är vi i gång! De tunna kopparrören från Bauhaus var verkligen ett vinnande koncept till att binda upp tomaterna mot. Dessutom är det absolut inget som hindrar att de mörka årstidernas ljusslingor hänger kvar i sällskap av tomatkrokarna. Tvärtom – hur vanligt är det inte med mörka och regniga dagar även under de så kallade ljusa årstiderna. Vi bor trots allt i Sverige. Och just därför har vi växthus!
Tomatodling i växthus.
Ordning och reda! ’Tomates de limache’, bördiga från sydligaste Chile är redan i blom.
Tomatodling i växthus.
Ser väldigt, väldigt glest och spatiöst ut – men vänta bara. Det här kommer att bli perfekt.
Tomatodling i växthus.
Som sagt, det är mycket annat som ska få plats här inne. Inte minst vår frösådda basilika som inte kan ha det bättre än i ett växthus. Älskar värme, ljus och vatten – dock aldrig från ovan och i form av regn … Tagetesen, snett bakom, ska däremot ut i det fria och fylla stora krukor och lådor. Men se så stora och kraftiga de förut så små liven vuxit sig här inne.
Tomatodling i växthus.
Brickor med tomatplantor och kronärtskocka som de tedde sig för bara någon vecka sedan …
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.