Trevlig helg i växthuset önskar Sweden Green House

Trevlig helg önskar Sweden Green House med tre bilder, en från visningsväxthuset i Nacka, en från dahliarbatten på Rosendalsträdgård och en på växthuset med pulpettak från Rosendal.
Alla vi på Sweden Green House önskar er en trevlig helg med dessa tre bilder, ett från visningsväxthut i Nacka, en från dahliarabatten på Rosendals trädgård. Den sista bilden är på växthuset med pulpettak som vi byggt på Rosendal och som man kan kika på när man är på Djurgården.

Den sista helgen i augusti har vi bland annat tomatskörd och blomplockning på programmet.

Det är lördag och här kommer en ögonblicksbild från vårt visningsväxthus i Nacka utanför Stockholm. I helgen tänkte vi skörda det som går i växthuset och laga en god middag med grönsaker som bas. Om det finns tillräckligt med tomater blir det nog en sallad med mozzarella, basilika, god olivolja och ett valnötsbröd därtill.

Planen är också att åka till Rosendals trädgård för att plocka dahlior och sommarblommor som vi sedan arrangerar till vackra buketter i vaser, både inomhus och i växthuset.

När vi ändå är på Djurgården passar vi på att titta till våra tre växthus som vi har byggt i trädgården. Det är ett växthus med pulpettak och två med sadeltak. Det ena står på fältet närmast Skansen och det andra står i mitten av perenngården framför Plantboden. Tanken är att alla som besöker trädgården ska kunna stiga in i dem och få en känsla för hur det är att vistas i ett växthus i trä och glas.

Trevlig helg önskar alla vi på Sweden Green House!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.