Tulpanen – kär blomma för hem och växthus.

Tulpaner och granbarr.

Den 15 januari går startskottet för tulpansäsongen och från och med idag är det fullt tillåtet att köpa med sig en förpackning. Att placera dem i växthuset, åtminstone över natten är ingen dum idé.

Idag, på tulpanens dag, firar vi att den ljuvligaste av säsonger startar nu. Tulpansäsongen är lång och varar egentligen från den första tiopacket som du köper med dig hem ända till maj, ja kanske ännu längre om du har planterat lökar med senblommande skönheter i dina rabatter.

Tulpanerna kommer i en mängd olika skepnader. Det finns säkert fler än hundra vilda sorter och en mängd hybrider. Eva brukar sätta lökar i de upphöjda jordbäddarna i växthus för blomning innan naturen riktigt kickat igång på andra sidan glaset.

Från och med idag är det alltså fullt ”tillåtet” att köpa med sig en förpackning hem. Vi gillar att dekorera med dem i växthuset så klart. Eva brukar plantera lökar i de upphöjda jordbäddarna som när de kommer upp lite senare på våren, bidrar med en ljuvlig stämning i växthuset.

Men det dröjer ännu lite innan de poppar upp ur jorden. Till dess får vi njuta av dem i vas, men det finns egentligen ingenting som hindrar ifrån att placera en tulpanvas i växthuset. Snarare tvärt om, när det är lite kyligare håller de bättre. Har du ett växthus ska du åtminstone sätta tulpanerna i det över natten. Det får dock inte vara minusgrader, för då fryser de.

Därmed återstår det bara att önska er en härlig tulpandag idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.