Utlokaliserat mellandagsmys.

Boktrav.
Hela mitt liv – ja, ända tills för två år sedan – har mellandagar alltid och utan undantag varit liktydigt med soffläge. Sittande eller liggande. Dock alltid förskansad under en varm pläd och julklappsböcker.
Aktiviteter som nu är förlagda till växthusmiljö – med skillnaden att soffläge är utbytt till sittläge. Visst, soffan står kvar inne – men det ena behöver inte utesluta det andra. En bonus att kunna ha både och. På samma sätt som jag tycker om såväl te som kaffe.
Böcker i korg.
Min ”läskorg”, hantverk i flätat spån från Våmhus i Dalarna, kommer att ambulera mellan den här soffan i vardagsrummet och läsfåtöljen vid kaminen i växthuset. Vilken lokalitet, och vilken bok, är enbart en fråga om dagsform …  I korgen fyra pärlor att grotta in sig i: ”Tjolöholms slott – en sagolik historia” av Elisabeth Svalin Gunnarsson; ”En annan slags trädgård – månadsflor, slow flowers och skönheten i varje årstid” av Emily Bratt; ”Capellagårdens kokbok”, i ett efterlängtat nytryck, av Linda Zetterman och Johan Ekelund och till sist, ”Konsten att tämja trä – Gemla och den svenska möbelindustrin” av Anders Houltz, Kerstin Wickman, Petter Eklund och Sara Kristoffersson. Den sistnämnda passar extra bra att läsa i ett växthus som är helt, och hantverksmässigt, tillverkat i Sverige. Bara en sådan sak!
Eld i braskamin.
Inte mycket som kan toppa den här känslan – doften av torr brinnande björkved …
Tända stearinljus på bord.
Levande ljus, viktigt med 100% stearin, är det omöjligt att överdosera.
Tänd adventsljusstake i växthus.
Lite som en illustration hämtad ur ”Bland tomtar och troll” om än i form av ett foto.
Lussebullar och hyacinter.
Avbrott för såväl fika som matpaus är ett måste – oavbrutet.
trädgåd med växthus i kvällsljus.
Vårt glädjeväxthus som det tar sig ut i gryningen, men också under eftermiddagarnas blå timme. Enda hållpunkten är månens position – vilken talar om att just detta är precis efter gryningen.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.