Vår första växthusvisning-så blev det.

Män framför vitt växthus.
När skräcken byttes mot glädjefylld energi och om varför man ska boka en rådgivning inför sitt växthusköp. Så här gick det till under Svante och Niclas första "Öppet växthus".

Vi kom överens med Eva och Magnus, Sweden Green House två ägare och grundare, om att under den nya designveckan ”Stockholm Creative Edition” delta och göra vårt växthus till öppet växthus för besökare.

Två tillfällen var inbokade: klockan 10–14 på fredagen och klockan 10–14 på söndagen. Några dagar innan tänkte vi – kommer att bli jättekul! Dagen innan fredagen och på fredagens morgon kände vi och utan att överdriva – skräckslagenhet …

Trädgård i höstskrud.
Det kändes lite som att vi skulle ha visning inför en husförsäljning – ja ni fattar. Fick äntligen städat och undanplockat. Inte bara i själva växthuset utan i hela trädgården då en rundvandring självklart ingick. Som med såväl hus som med lägenheter är det läget, läget och läget – som är viktigt. Hur vårt växthus är placerat på vår mer än kuperade tomt. Läs: i trädgården. Mitt råd till blivande köpare. Tag god tid på er och boka rådgivning.
Dahlior framför växthus.
Den milda och helt frostfria hösten var helt klart på såväl vår som på trädgårdens sida inför öppet växthus i slutat av september.
Växthusentré
En välkomnande entré är lika viktig som entrén till ens bostadshus eller lägenhet. Första intrycket består i det längsta …
Man vid kaffemaskin i växthus.
Niclas Steeve, trädgårdsmästare och barista i en och samma person, levererade mer än 100 koppar gokaffe under de här två passen – tillsammans åtta timmar. Träningsvärk i armen av den helt manuella kaffemaskinen? Nä, inte alls – enbart ett rent nöje!
Möblering i växthus.
Lugnet före stormen …
Kö av människor på väg in i växthus.
Nere i gatunivån och utanför huset stod jag själv och välkomnade gäster. Visade hur de skulle runda vår rent topografiskt svårtillgängliga tomt för att komma upp till trädgårdens baksida – som vetter mot bakomliggande skog – och till vårt glädjeväxthus. En strid ström av goda, glada och generösa människor var inte främmande inför utmaningen – här vimlar de runt i trädgård och i växthus.
Två män i växthus, en med hatt.

Magnus Wiström, arkitekt och en av Sweden Green House två delägare/grundare, berättar sakkunnigt om olika taktyper och takvinklar – här flankerad av sin medarbetare Haytham Asaya.

.

Grupp människor vid kakfat.
En nöjd och glad blivande växthusägare. Att köpa växthus är en lång process som aldrig får skyndas på. Det måste få ta sin tid på alla sätt.
Två poserar män framför växthus.
Två nöjda och glada värdar och växthusägare – efter avslutat 4-timmarspass på söndagen. Sådan rikedom att ha haft över 100 besökare som hämtat inspiration i vårt växthus och i vår trädgård. Och tänk – så mycket inspiration och glädje vi har fått tillbaka. Sympatiskt att skräckslagenhet sömlöst kan övergå i ren glädje!
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 reaktioner “Vår första växthusvisning-så blev det.”

    1. Hej, kaminen kan du få tag på via Eld & Form. Betonghyllan har en murare gjort så du kan säkert hitta någon som kan göra något liknande. Kika även på Eld & Froms hemsida. Det finns en del ritningar på socklar och hyllor till braskaminen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.