SINNLIGT – GRÖNT – HÅLLBART

Sinnligt, grönt och hållbart är ord som karaktäriserar Sweden Green House syn på livet i trädgården – och egentligen till livet i stort.

Sinnligt och omsorgsfullt

Inspirationskällan är de växthus som byggdes vid förra sekelskiftet, med vackert utformade profiler och rätta proportioner.

Vid utformningen av växthusen lägger vi stor vikt form och funktion. Vi utnyttjar den erfarenhet och kunskap som utvecklades under 1900-talet, men vill också på vårt sätt förnya detta kulturella arv.

Vi vill uppmuntra våra kunder att vara delaktiga och tillhandahåller därför olika valmöjligheter när det gäller storlek, utformning, ytbehandling och placering av dörrar och fönster. Vi ritar och producerar även helt kundanpassade odlingshus eller ersätter gamla förfallna växthus och orangerier.

Grönt och skönt

Trädgårdens glashus ska vara din gröna oas där du ska kunna njuta av det sköna, det gröna och annat det som ger livet en extra dimension där odling och/eller umgänge är det centrala.

Hållbart och naturligt

Växthus och orangerierna tillverkas i Sverige av naturliga och miljjöanpassade material. Naturmaterial är lätta att underhålla och åldras som regel med skönhet och behag. Vår norrländska furu är svår att slå i kvalitet likaså skickligheten hos våra snickare. Att ”närproducera” gör det också enkelt att kundanpassa. (Ett möte med snickaren kring en detalj är mycket lättare att göra i verkligheten än ”virtuellt”)

Inspirationskällan – Tungelsta handelsträdgårdsstad

Grönt och Skönt och Sinnligt på Rosendals Trädgård