VÄXTHUS OCH ORANGERIER MED SADELTAK

VÄXTHUS MED SADELTAK I OLIKA STORLEKAR

Klassiskt växthus med sadeltak, fristående eller sammanbyggt


Växthusen med sadeltak finns i fyra olika bredder: 2,6 meter, 3,5 meter, 4,3 meter eller 5,2 meter. Växthusets längd, väggarnas höjd samt dörrarnas placering och utformning är valfritt. Är växthuset längre än 8 meter avlastar vi balken med mellanvägg, stöttor eller pelare.

Växthusen är konstruerade och dimensionerade för stormvindar och lokal snölast/snözon.

Användningssättet samt såväl bostadens som trädgårdens storlek och karaktär avgör många gånger hur stort växthus man ska ha. Växthusen och orangerierna kan vara fristående eller sammanbyggda med ett hus. Naturligtvis hjälper vi dig gärna att välja växthus.

Växthus som är 5,2 meter brett

Vid Nynäs slott har vi byggt ett 5,2 meter brett växthus som används för trädgårdsterapi av Sörmlands landsting. Läs mer här.

Växthus med sadeltak som är 3,5 m brett

Victoria Skoglund har ett växthus som är 3,5 meter brett och 6,9 meter långt - ett Attefalls växthus. I filmen berättar Victoria om livet i växthuset.

Brunt växthus med sadeltak

Trädgårdsdesigner Marika Delins växthus är 4,3 meter brett. Det är målat i en brun nyans för att på bästa sätt passa in i miljön.

Ett växthus med sadeltak som är 2,6 m brett

Vårt minsta växthus är 2,6 meter brett och 4,3 meter långt. Lägg märke till smårutorna på taket- det blir ett alldeles speciellt skimmer med dessa glas. Man får plats med både odlingar och ett litet bord i växthuset - small is beautiful.

Image

PRODUKTINFORMATION FÖR VÄXTHUS MED SADELTAK

För mer generell information om våra växthus och orangerier hänvisar vi till växthus och orangerier

Växthusets bredd
Växthus med sadeltak finns i olika bredder; 2,6 meter,  3,5 meter, 4,3 meter eller 5,2 meter.

Växthusets längd
Växthusen är uppbyggda i sektioner, varje sektion är  42,5 cm bred och du väljer själv vilken längd du vill ha.

Växthusets takvinkel
Takvinkeln är  39 grader.

Dörrar
Du väljer var dörren ska placeras och om du vill ha en enkel- och/eller pardörr. Vi tillverkar spegel-, helglas- och isolerdörrar.

Övrigt
Växthuset kan utformas helt i glas eller med olika väggpartier klädda med panel eller murverk.

Pris
Från cirka 12 000 kr inkl. moms  per kvm golvyta (utvändigt mått). Priset är beroende på vilka tillval du gör. Vill du ha en mer utförlig prislista. Vi lämnar gärna en offert och lämnar gärna goda råd i ditt val av växthus. Kontakta oss gärna.

Köpa växthus
Välja växthus
Bygga växthus
Bildgalleri