Växthuset i trädgården hos Victoria Skoglund

Närbild på växthus i Victoria Skoglunds trädgård
Växthusbygge hos Victoria Skoglund från Zetas
Så här långt har vi kommit med växthusbygget  i Trädgården vid sjön.  Skelettet står på plats och nästa momen är att sätta fast glaset.

Trädgårdsmässan är precis avslutad och vädret lockar till att stoppa fingrarna i jorden. Men ännu är det inte riktigt dags. Så länge bjuder vi på en ögonblicksbild från växthusbygget i Trädgården vid sjön, det vill säga hemma hos Victoria och Johan.

De har valt ett som är 24 kvadratmeter stort. Eftersom vi just nu har en kampanj på växthus i den här storleken, de så kallade Attefallshusen, känns det härligt att kunna visa hur ett sådant ser ut. Som ni ser är det  ganska rejält och just nu lämnar 10 % på dem.

Färgen är också intressant. Victoria och Johan har valt att måla det i en grågrön färg som matchar knutarna på deras bostadshus. Vi har valt ut några standardkulörer som vi tycker om men man kan egentligen välja vilken färg som helst om man vill matcha med någon annan byggnad som finns på tomten, precis som Victora och Johan gjort.

Victora som regelbundet pratar om odling och trädgård i TV4:s morgonprogram var härom dagen med i Fröpanelen där hon berättade om odlinsplanerna i växthuset. Hon pratade bland annat om vin, en sort med små söta och gröna druvor, samt om aubergine. Sök efter klippet på Tv4-play den 6 april.

Text Helena Kaasik, foto: Sweden Green House

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.