Ventilera mera – växthusets tekniska utrustning.

äppelblom i växthus
Med lite handpåläggning och några enkla investeringar får du en sund och luftig miljö i ditt växthus.
I ett växthus ingår ventilationen som en del av arbetet med att skapa en sund och bra miljö, både för människor och växter. Ett välventilerat växthus är fritt från mögel samtidig som den hjälper till att ta bort kondensen som kan bildas på våren och hösten när nätterna är kallare än dagarna.
Växthusinredning.
Bra ventilering ger en sund och härlig miljö i växthuset.
Om du odlar så är ventilationen viktig i samband med vattning, (som för övrigt bör ske på morgonen eftersom för att förhindra att det blir allt för fuktigt under nätterna). Att placera ventiler i muren är toppen för genomluftningen av växthuset, särskilt när det uppstår temperaturskillnader mellan ute och inne. Vi brukar rekommendera de olika byggnadsvårdsbutikerna i landen, där det finns många snygga ventiler. På det sättet förenas nyttan med dekorativ skönhet.
Växthusinredning.
God ventilering är bra för både odlingarna och människorna.
En öppning i taket hjälper också till, både mot kondens och allmän luftning av växthuset. Våra vädringsfönster som öppnar sig automatiskt med hjälp av bivax som expanderar i värme, är både omtalad och uppskattad av våra kunder. Det finns naturligtvis andra mer automatiserade sätt att få de så nödvändiga vädringsfönstren att öppna sig.
Växthusinredning.
Byggnadsvårdsbutiker har ofta bra sortiment av  ventiler. Dessutom ligger de ofta i framkant när de gäller webbförsäljning.

Under sommaren kan det bli varmt i växthuset. Om du om du inte får skuggan naturligt – från träd eller huskroppar till exempel, så rekommenderar er att montera skuggardiner i växthuset. Det är egentligen allt som behövs för att miljön i växthuset ska bli så bra som möjligt. Nu är det egentligen bara att sätta i gång med växthuslivet.

Trevlig helg!

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.