Vi målar våra växthus och orangerier för hand.

Hand med pensel som målar växthus.
Om man har lite träningsverk på kvällen efter en dags målning har man arbetat in linoljefärgen i växthusets träreglar på ett bra sätt. Så här går det till att måla växthus och orangerier i trä.
Att våra växthus och orangerier är handgjorda in till minsta skruvdrag är något som vi är väldigt stolta över. Till och med målningen görs för hand. Så här går det till. När alla trädelar är tillverkade staplas de på en vagn som körs in till måleriet på fabriken i Gnesta.
Växthudelar på vagn.

Först ser man till att alla delar i byggsatsen finns med. Om man missar någon del kan det bli fördröjningar i monteringsarbetet senare.

Alla delar borstas rena innan man kan börja måla. Man måste också se till att det finns tillräckligt mycket färg av den nyans som kunden valt. Först när man sett till att linoljefärgen, specialpenslarna och terpentinet är på plats kan man börja arbeta.

Eftersom linoljefärgen ska målas i tunna lager och torka, gärna i två dagar, innan nästa lager kan strykas på, är det ett arbete som är ganska tidskrävande.

Handmålning av växthus.

Här är det ett vitt växthus som ska målas till en kund i Stockholmstrakten. Det första lagret är tunnast. Linoljefärgen blandas då med cirka 20 procent terpentin. Färgen till det andra lagret blandas något tjockare medan färgen till det sista lagret inte innehåller någon terpentin alls.

När vi målar ser vi till att verkligen arbeta in färgen i träet, med metodiska och långa penseldrag. Musklerna ska helst verka något på kvällen efter en dags målning. Det är beviset för att arbetet gått till på rätt sätt.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.