Victoria Skoglund årets inspiratör.

Victoria Skoglund utsågs till årets inspiratör i måndags när tidningen Elle Decoration höll sin årliga designgala. Helena Kaasik från Sweden Green House fanns på plats.
Årets inspiratör är ett nyinstiftat pris som går till en person som dagligen inspirerar oss i vårt hem eller i vår trädgård. Både jag och mina kollegor på Sweden Green House är rörande överens om att Victora väl förtjänar det här priset.

Elle Decoration Swedish Design Award ägde rum i måndags kväll.

Victoria Skoglund utnämndes till årets inspiratör. I måndags kväll fick hon ta emot priset på Hotell At Six där Elle Decoration Swedish Design Award ägde rum. Helena Kaasik från Sweden Green House var där för att bevaka galan. Foto: Karin Björkquist.

Elle Decoration Swedish Design Award premierar varje år designers och produkter som har stuckit ut lite extra från årets produktlanseringar. Som årets designer utsågs i år TAF Arkitektkontor medan monstreralampan designad av Harri Koskinen i samarbete med Svenskt Tenn fick priset som årets lampa. Du kan läsa om alla pristagare på Elle Decorations hemsida. Där hittar du även en längre intervju med Victoria.
I det sammanhanget är det därför extra kul att det var en odlingsperson som fick priset som årets inspiratör. Att Victoria, som normalt driver Zetas, är genuint intresserad av odling går det inte att ta miste på eftersom det genomsyrar allt hon gör, var sig det handlar om att prata fröer på TV4 eller driva fram tomatplantor till växthuset som hon odlar i privat. Grattis önskar vi på Sweden Green House. I 20 år har du drivit Zetas trädgård och förvandlat handelsträdgården till ett koncept som gör att vi alla vill bli odlare. Hoppas att du håller på i minst lika många år till.

2 reaktioner “Victoria Skoglund årets inspiratör.”

 1. Hej!
  Jag vill ha ett mörkt skogsgrönt växthus som smälter in i skogen.
  Samtidigt vill jag ha en ljusare grön eller kanske någon grå färg inne i växthuset som reflekterar ljus och piggar upp.
  Helst skulle jag vilja ha en vit insida men då kanske kontrasten blir för stor.
  Vad säger växthusexperterna om olika färger ute/inne.
  Kan man beställa ett färdigmålat växthus som ovan?
  Tackdam för svar!
  Gustav Mörk

  1. Hej Gustav och tack för att meddelande. Ett skogsgrönt växthus låter vacker tycker jag. Vi har byggt flera gröna hus. Här är ett exempel: https://swedengreenhouse.se/pa-besok-det-grona-vaxthuset-hos-familjen-gron/. Här är ett annat; https://swedengreenhouse.se/sweden-green-house-har-levererat-ett-vaxthus-till-handelstradgarden-lofstad-slott/. Det man ska tänka på är att ett växthus till största delen består av glas. Därför kommer effekten du eftersöker kanske inte bli lika stor som om du skulle måla ett hus, i det här fallet, grönt på utsidan och ljust på insidan. Jag tror att det allra vackraste är att måla växthuset i samma färg på både insida och utsida men om du önskar olika färg så går det säkert att ordna det också. Bästa hälsningar.
   /Helena från Sweden Green House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.