Galleri

LÅT DIG INSPIRERAS AV VACKRA VÄXTHUS I TRÄ, ORANGERIER OCH UTERUM.


Vi har samlat ord och bilder från våra kunder. Hör dem berätta varför just de valde att bygga ett växthus och vilken modell och stil de valde. De berättar också hur de lever sin växthusdröm vilket kan inspirera dig att hitta en egen kombination och funktion. Vi önskar dig en njutningsfull stund!

Filmer

Ett växthus blir till

För många år sedan gjorde mitt växande trädgårdsintresse att jag började drömma om växthus - ett växthus efter gammal förebild. Jag sökte ett växthus med vitmålade profiler och de rätta proportionerna; så som de på Rosendals trädgård i Stockholm eller på Sofieros slottsträdgård i Skåne. Hur jag än sökte fann jag inget som motsvarade mina förväntningar. Jag fick helt enkelt börja från grunden och bygga upp ett eget växthus. Det blev början till de växthus som SWEDEN GREEN HOUSE nu tillverkar och säljer. När jag väl hade mitt hus stod det klart för mig att det var mer än bara en stor drivbänk. Jag upptäckte hur behaglig atmosfären är, hur vackert det blir med alla växter och hur gott det luktar från jord, blommor och blad. Här kan man ta ut våren i förskott och dra ut sommaren långt in på hösten. Här fann jag en plats för mig själv! Här dukar jag också till intima fester under doftande luktärter och mogna tomater. Eva Halfwordson

Filmen från Wij Trädgårdar

Lars Krantz är trädgårdsmästare och entreprenör. Han utbildade sig till trädgårdsmästare i Järna, på Skillebyholm, och har alltid haft en biodynamisk och ekologisk inriktning. I början av 1980-talet var Lars Krantz en av eldsjälarna som skapade Rosendals Trädgård som är en viktig inspirationskälla för Sweden Green House. För 15 år sedan vill Lasse Krantz pröva något nytt och startade därför upp Wij Trädgårdar i Ockelbo. Det är i Wij Trädgårdar som den vackra filmen är inspelad.

I samtal med Victoria skoglund - Zetas trädgård

Vi är glada och stolta att Victoria Skoglund, ägare av Zetas trädgård valt att köpa ett växthus från Sweden Green House. Vi målade och monterade växthuset i början av 2017. I filmen berättar Victoria om livet i sitt växthus.


Bildgalleri