Kalendarium

Vi tycker att det är trevligt att träffa våra kunder inte bara i den digitala världen och bjuder därför in till ”öppet växthus” i hela Skandenavien.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på InstagramFacebook och LinkedIn. Om du föredrar att få informationen skickat direkt till dig direkt ska du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

27 April - Öppet växthus
Hässleholm, Skåne

Kalkade Glas vitt växthus

Ett av de första växthusen vi byggde ligger i vid Hovdala slott. Det byggdes för att passa in i den unika slottsmiljön. Välkommen på öppet växthus för att möta Eva Halfwordson, delägare i Sweden Green House och trädgårdsmästare Karin Eliasson.

När: lördag 27 april
Var: Hovdala slott, Hässleholm
Tid: SGH finns in växthuset kl 11-14

Läs mer om detta växthus

Anmäl dig

8 Maj - Öppet växthus
Kummelnäs, Stockholm

Magnuspulpet

Magnus Wiström välkomnar dig till sitt splitternya växthus i Kummelnäs. Magnus, som är arkitekt och delägare i Sweden Green House, har varit upptagen med att rita växthus till andra, så till den milda grad att han försakat sitt egna växthus. Men nu står det alltså på plats strax nedanför familjens egenhändigt ritade bostadshus i Kummelnäs. På vissa plan är han lika mycket nybörjare som alla andra nyblivna växthusägare. Men när det gäller växthusens arkitektur, placering, kulör och tekniska utrustning är han expert. Obs! Inredning pågår!

Välkommen till arkitektens nybyggda växthus.

När: Onsdag 8 maj
Var: Solviksvägen 33
Tid: 16-19

Anmäl dig

11 Maj - Öppet växthus
Capellagården, Öland

Blåröd målad träport.

Välkommen till det gröna växthuset på Capellagården som är ett centrum för konst och hantverk. Vi är på plats under Spiradagarna för att inspirera och tipsa om växthus i trä och glas.

När: lördag 11 maj
Var: Capellagården Vickleby. Växthuset är placerat strax ovanför fruktträdgården
Tid: SGH finns in växthuset kl 13-16

Läs mer om Capellagårdens växthus

Anmäl dig

15 Maj - Öppet växthus
Älvsjö, Stockholm

Kallman

Eva och Rolf Källman tog hjälp för att få den perfekta inramningen till sitt växthus. Här odlas det flitigt. Om du är nyfiken på vad som är på gång i odlingsbäddar just nu så ska du passa på att kika in i det här växthuset.

När: onsdag den 15 maj
Var: Ottesångsvägen 112, Älvsjö
Tid: 16 - 19

Läs mer om detta växthus

Anmäl dig

23 Maj - Öppet växthus
Lund

Img 9320.jpg

Välkommen till växthuset hos familjen Lyrberg. Ta klivet över tröskeln till deras älskade växthus den 23 maj och låt dig omslutas av dofterna och värmen.

Det här växthuset är inte bara en plats för odling av grönsaker och frukter, det är också en oas för avkoppling och umgänge. Det kan handla om familjemiddagar eller en avslappnade luncher med vänner, omgiven av grönska och blommor.

Välkommen att ställa frågor och insupa atmosfären i det här växthuset.
 
När: torsdag den 23 maj
Var: Karlavägen 12, Lund
Tid: 16-19

Anmäl dig

30 Maj - Föreläsning
Butiken På Landet

Butiken Pa Landet

Tillsammans med Butiken På Landet välkomnar vi dig till Hjortsberga säteri den 30 maj. Kom och hör Eva Halfwordson från Sweden Green House berätta om de äldre, klassiska orangerierna – från 1500-talet och framåt.

Det blir en spännande resa som ger dig förståelse för hur det kommer sig att vi idag använder växthusen till så mycket mer än odling. Under parollen odla, umgås, arbeta och vila har växthuslivet idag blivit en livsstil där nöje, odling och hälsa blandas med estetiska värden.

Butiken På Landet är inhyst i en kulturhistorisk intressant byggnad. De vackra kläderna är exponerade i den del som tidigare användes som ladugård på Hjortsberga säteri. Här hittar ni kläder både till henne, honom och hunden för de flesta tillfällen livet bjuder. Det finns även ett handplockat urval av smått till hemmet. Har vi tur så kanske kvällen bjuder på en överraskning i form av ett trevligt erbjudande.

När: fredag 30 maj
Var: Butiken På Landet, Hjortsberga gård
Tid:  Från kl 18

Anmäl dig