SKAPA STILEN


VÄXTHUS ÄR EN LIVSSTIL

Förläng säsongen - i växthuset kan man ta ut våren i förskott och dra ut sommaren långt in på hösten, få lite jord under naglarna och njuta av härodlat. Med eller utan odlingsbäddar, låt växthuset bli en plats där kreativiteten får flöda och tankarna tänkas färdigt, en arbetsplats med nya dimensioner. Skapa en oas för vila, stäng ute bruset och njut av den rofyllda tystnaden. Välkommen in i växthuset för den moderna människan.

Mockup

SKAPA STILEN GUIDEBOK

Med den här guiden vill vi inspirera er att skapa en unik stil i växthuset. Ganska snart kommer du att inse att inget växthus är det andra likt beroende på vilka tillval som gjorts. I guideboken "Skapa stilen" kan ni också se olika ventiler,  balkstilar och mycket mer.

Låt dig inspereras till din växthusdröm!

UMGÅS

Slå dig ner med vännerna mitt i spenaten! Många väljer att inreda växthuset så att det finns plats för umgänge. En middag där gästerna får skörda sallad, persilja, tomater och annat grönt blir något utöver det vanliga. Kvällstid är det varmare i växthuset än utomhus men upplevelsen är snarlik. Med rätt inredning vill man gärna stanna kvar även efter mörkrets inbrott.

Te och brasa i växthuset

VILA

Stäng ute bruset och njut av den rofyllda tystnaden. Möblera med några sköna sittmöbler så blir det med säkerhet en härlig plats för alla familjemedlemmar. Träväxthus ger inte ifrån sig några knäppande metalljud när temperaturen växlar. Det är alldeles tyst. Ta med dator, böcker eller staffliet ut – en arbetsplats med nya dimensioner.

Dagbädd och vinranka i växthuset

ARBETA

En plats där kreativteten får flöda och tankarna tänkas färdigt utan att någon stör. Ta ut drejplattan, yogamattan, datorn eller något som du längtar efter att göra.

Utsikt över sjön från Attefalls växthuset

ODLA

I växthuset kan man ta ut våren i förskott och dra ut sommaren långt in på hösten. Det går till och med att utforma det så att man kan använda det året runt. I växthuset kan man odla växter som vårt klimat normalt inte tillåter. Man kan så och skörda rädisor långt tidigare än utomhus och få primörer tidigare än någon annan. Kanske vill man odla lite jordgubbar för tidig skörd?

Olivträd i ett växthus
Odling i olika krukor i ett växthus
Odling i upphöjda bäddar