OM OSS

Växthusodling är en livsstil. Det som lockar är att man kan förlänga säsongen genom att starta sina odlingar tidigare på våren och avsluta senare. Om man inreder det både för odling och socialt liv har man en plats med många funktioner som i princip kan användas året runt.

Med det som utgångspunkt har Sweden Green House specialiserat sig på att tillverka växthus i trä. Inspirationen kommer från förra sekelskiftets välarbetade och välproportionerade odlingshus. Grundare av företaget är Eva Halfwordson och Magnus Wiström. Idén till Sweden Green House fick Eva Halfwordson för snart 15 år sedan då hon sökte ett växthus med rätt känsla till sin tomt i Storängen. Hon hade förälskat sig i de klassiska växthusen i trä som finns på Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm och började leta efter ett mindre dito. Eftersom hon inte hittade något på marknaden lät hon bygga ett med reglar från de gamla växthusen i Tungelsta handelsträdgårdsstad som utgångspunkt. För att få vackra proportioner på huset och träprofiler med vacker profil tog hon hjälp av arkitekten Magnus Wiström. Sedan dess har de byggt växthus till både privathem och för offentligt bruk i hela Skandinavien.

Sortimentet består av ett antal standardväxthus men det blir allt vanligare med specialritade växthus anpassade till arkitekturen och platsen där det ska stå. Växthusen och orangerierna tillverkas i Sverige av naturliga och miljöanpassade material. Naturmaterial är lätta att underhålla och åldras som regel med skönhet. Vårt norrländska furu är svår att slå i kvalitet. Likaså skickligheten hos våra snickare. Eftersom all produktion sker på nära håll kan vi enkelt anpassa växthusen efter kundens önskemål.

Vid utformningen av växthusen lägger vi stor vikt form och funktion. Vi utnyttjar den erfarenhet och kunskap som utvecklades under 1900-talet. Men vi vill också på vårt sätt förnya och utveckla det kulturella arvet.

VI SOM SKAPAR DITT VÄXTHUS

Vi har olika utbildning och erfarenhet men alla är övertygade om att växthusliv är en livsstil. Välkommen in i vår växthusvärld- ett kulturarv för den moderna människan.

Eva

Eva Halfwordson
- Delägare, byggnadsantikvarie & civil ingenjör -

+46(0)707 746 199
Eva@swedengreenhouse.com

Magnus

Magnus Wiström
- Delägare, konstruktör & arkitekt -

+ 46(0)708 11 20 81
Magnus@swedengreenhouse.com

Emmanuel

Emmanuel Ferm
- Arkitekt -

Emmanuel@swedengreenhouse.com

Arild

Arild Sandgren
- Representant i Norge -

 + 47(0)924 45 563
Arild@swedengreenhouse.no

Kenn Portrait Bw 1

Kenn Römer-Bruhn
- Representant i Danmark -

 + 45 2077 6119
Kenn@swedengreenhouse.com

Helena

Helena Kaasik
- Redaktör -

+ 46(0)8716971
Helena@swedengreenhouse.com

Haytham

Haytham Asaya
- Webbredaktör -

+ 46(0)762 394 228
Haytham@swedengreenhouse.com

Enar

Enar Jedström
- Produktionsansvarig -

Enar@swedengreenhouse.com

Leif

Leif Johansson
- Snickare -

Leif@swedengreenhouse.com

Terese

Terese Silfverberg
- Snickare -

Aurora

Aurora Hedin
- Måleriansvarig -

Aurora@swedengreenhouse.com

Eva Målare

Eva Söderholm
- Målare -

Marcin

Marcin Malicki
- Montör -

Vicent

Vicent Juan
- Montör -

Image

Magnus Wiström som är civilingenjör och arkitekt och en av ägarna till Sweden Green House. Magnus som även har gått på Carl Malmstens verkstadsskola är medförfattare till boken “Nordiska träd och träslag” och har under många år arbetat på olika arkitektkontor. Under de senaste åren har Magnus ritat och projektlett byggnationen framför allt av olika fritidshus och naturligtvis växthus och orangerier. På fritiden är det natur och klättring i berg som hägrar- men inte minst den växande barnaskaran.
Telefonnummer till Magnus: + 46(0)708 11 20 81
Mail till Magnus: info@swedengreenhouse.com

Image

Eva Halfwordson som är den andra ägaren och som också gick på teknis och blev civilingenjör. Eva har bl.a arbetat på Riksantikvarieämbetet med gamla hus men som nu med hjärtans lust delar livets timmar mellan våra växthus och orangerier, trädgården, det egna växthuset, sommarstället i Åhus, kajakpaddling samt  familjen och annat som är kul. I dagboken kan ni ta del av det hem och den trädgård som Eva skapat.
Telefonnummer till Eva: +46(0)707 746 199 eller + 46(0)87169714
Mail till Eva: info@swedengreenhouse.com

Image

Helena Kaasik är skribent och producent av text- och bildmaterial med inriktning på design, inredning och trädgård. Helena är utbildad textilekonom och har arbetat med mode och drivit egen livsstilsbutik i Stockholm. För Sweden Green House kommer Helena framför allt att arbeta med hemsidan, dagbokspubliceringar och med uppdateringar på sociala medier. Hon kommer också att vara ansvarig för visningsväxthusen och inredningstjänst som Sweden Green House nu kan erbjuda.
Telefonnummer till Helena  + 46(0)8716971
Mail till Helena: helena@swedengreenhouse.com

Image

Haytham Asaya är egentligen ekonom men har också en utbildning som systemvetare. Han har arbetat på flertalet byråer där han hjälpt till att skapa webbplatser, med formgivning och innehållsproduktion. Hos Sweden Green House är det Haytham som är ansvarig för tekniken på vår webbplats samt det grafiska. Haytham är också involverad i logistik och montage.
Telefonnummer till Haytham  + 46(0)762 394 228
Mail till Haytham: haytham@swedengreenhouse.com

en kvinna heter sara

Sara Holmström
Vi kallar Sara för snickeriets platschef. Själv säger hon sig vara något av en allt-i-allo. När hon fick frågan om hon ville arbeta för Sweden Green House tvekade hon inte en sekund då det var ett förtroende och en utmaning som hon inte kunde motstå. När hon inte är på snickeriet i Usta rider hon galoppdressyr i westernutrustning på egna hästar. Men hon drömmer också om att en dag bygga ett växthus i trädgården där hon skulle både odla och umgås med vänner och familj.
Telefonnummer till Sara: 46 (0)76 6108678
Mail till Sara: sara@swedengreenhouse.com

en kvinna heter aurora

Aurora Hedin
Dansant med en kärlek till hantverk och linoljefärg, så skulle man kort kunna beskriva Aurora som ansvarar för måleriet på vårt snickeri. Under flera år drev hon eget måleriföretag med fokus på linoljefärg. När hon för möjlighet tar hon gärna en sväng om på dansgolvet och det är Lindy Hop-stilen som hon fastnat för. Men hon skulle inte ha något emot att få möjligheten att odla tomater och paprika i ett framtida växthus.

en man heter enar

Enar Jedström
Snickarchefen Enar har en bakgrund inom kulturhantverk. Han beskriver sig själv som en petnoga person som inte vill tumma på kvalitet. Med det i bakhuvudet tackade han ja till arbetet på vårt snickeri och gläds nu över att få arbeta med en fin produkt. Om han hade ett eget växthus så skulle han framför allt odla i det.

en man heter robert

Robert Pelka
Snickaren och montören Robert glad för den goda sammanhållningen och stämningen mellan kollegorna som arbetet på Sweden Green House har medfört. Han har lång erfarenhet av att arbeta med trä och ett framtida växthus kommer han naturligtvis att bygga och måla själv. Robert är också styv på trumpet, så vi räknar med många musikaliska upplevelser på våra framtida personalfester.

en man heter marcin

Marcin Malicki
Marcins kärlek till naturmaterial fick honom att satsa på jobbet som snickare och montör på Sweden Green House. Det finns inget som går upp emot doften och känslan av trä menar han. Men Marcin är också en skicklig fiskare så när han inte arbetar med växthus, så tar han gärna en tur till närmaste sjö i sällskap av sitt fiskespö.

Danmark
Image

Vår representant i Danmark heter Heidi Ravnholt och är arkitekt med bas i Köpenhamn Hon odlar själv i egen trädgård och har länge varit intresserad av växthus eftersom de kombinerar de bästa av hennes två världar – arkitektur och odling. För oss känns det väldigt tryggt att ha en försäljningsansvarig på andra sidan sundet med gedigen kunskap om såväl arkitektur och projektledning av olika byggen.
Telefonnummer till Heidi  + 45(0)612 660 72
Mail till Heidi: heidi@swedengreenhouse.dk

Image

Vår norska representant är trädgårdsjournalisten Arild Sandgren. Det är många år sedan nu som han kontaktade Sweden Green House i samband med att han var på jakt efter ett växthus till sin trädgård. Valet föll till slut på ett av våra växthus i trä och glas. Sedan dess har vi hållit kontakten och idag är Arild med sitt kontaktnät från mediabranschen och sin kunskap om såväl odling och växthus Sweden Green House försäljningsrepresentant i Norge.
Telefonnummer till Arild  + 47(0)924 45 563
Mail till Arild: arild@swedengreenhouse.no

Vårt snickeri och måleri i Södermanland

Här blir ditt växthus till. Snickeriansvarig Enar och hans gäng ser till att dina växthusreglar sågas korrekt, att fönster och dörrar blir efter dina önskemål. När byggsatsen är klar för målning är det Aurora och hennes team som tar över och ger träet den kulör som just du har valt. Växthuset målas med linoliefärg för bästa kvalitet. Under dessa veckor i verkstaden skapas byggsatsen till din växthusdröm som sedan monteras av våra montörer.

Vi har kontroll över hela produktionskedjan från design och arkitektur till såg och måleri, ända in i mål vid monteringen. Välkommen till Sweden Green House. 

Tillverkningen
Snickeri
Måleri