Om oss

VI PÅ SWEDEN GREEN HOUSE

Vårt glada och sammansvetsade gäng

Vi har olika utbildning och erfarenhet men alla är övertygade om att växthusliv är en livsstil. Välkommen in i vår växthusvärld- ett kulturarv för den moderna människan.

Image

Magnus Wiström som är civilingenjör och arkitekt och en av ägarna till Sweden Green House. Magnus som även har gått på Carl Malmstens verkstadsskola är medförfattare till boken “Nordiska träd och träslag” och har under många år arbetat på olika arkitektkontor. Under de senaste åren har Magnus ritat och projektlett byggnationen av företrädesvis olika fritidshus och naturligtvis växthus och orangerier. På fritiden är det natur och klättring i berg som hägrar- men inte minst den växande barnaskaran.
Telefonnummer till Magnus: + 46(0)708 11 20 81
Mail till Magnus: info@swedengreenhouse.com

Image

Eva Halfwordson som är den andra ägaren och som också gick på teknis och blev civilingenjör. Eva har bl.a arbetat på Riksantikvarieämbetet med gamla hus men som nu med hjärtans lust delar livets timmar mellan våra växthus och orangerier, trädgården, det egna växthuset, sommarstället i Åhus, Kajakpaddling samt  familjen och annat som är kul. Under artiklar kan ni det hem och den trädgård som Eva skapat.
Telefonnummer till Eva: +46(0)707 746 199 eller + 46(0)87169714
Mail till Eva: info@swedengreenhouse.com

Image

Bengt Erlandsson arbetar nu hos oss. Bengt kommer från Kulturhantverkarna och har därför god kunskap om linoljefärg och färgsättning. Bengt har också under flera år arbetat med byggnadsvård t.ex. på Byggnadsvård Näs. Detta  innebär att Bengt är vår högra hand gällande ytbehandling men också avseende montering och skötsel av växthusen.
Telefonnummer till Bengt: + 46(0)87169714
Mail till Bengt: info@swedengreenhouse.com

Image

Sweden Green House har inlett ett samarbete med Helena Kaasik. Hon är skribent och producent av text- och bildmaterial med inriktning på design, inredning och trädgård. Helena är utbildad textilekonom och har arbetat med mode och drivit egen livsstilsbutik i Stockholm. Hon driver också bloggen Green Heart (www.greenheart.nu). För Sweden Green House kommer Helena framför allt att arbeta med dagbokspubliceringar och med uppdateringar på sociala medier. Hon kommer också att vara ansvarig för den nya inredningstjänst som Sweden Green House lanserar i år.
Telefonnummer till Helena  + 46(0)8716971
Mail till Helena: info@swedengreenhouse.com


Sweden Green House

Image

Växthusodling är en livsstil. Det som lockar är att man kan förlänga säsongen genom att starta sina odlingar tidigare på våren och avsluta senare. Om man inreder det både för odling och socialt liv har man en plats med många funktioner som i princip kan användas året runt.

Med det som utgångspunkt har Sweden Green House specialiserat sig på att tillverka växthus i trä. Inspirationen kommer från förra sekelskiftets välarbetade och välproportionerade odlingshus. Grundare av företaget är Eva Halfwordson och Magnus Wiström. Idén till Sweden Green House fick Eva Halfwordson för snart 15 år sedan då hon själv sökte ett växthus med känsla till sin tomt i Storängen. Hon hade förälskat sig i de klassiska växthusen i trä som finns på Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm och började leta efter ett mindre dito.Eftersom hon inte hittade något på marknaden lät hon bygga ett med reglar från de gamla växthusen i Tungelsta handelsträdgårdsstad som utgångspunkt. För att få vackra proportioner på huset och träprofiler med rätt känsla tog hon hjälp av arkitekten Magnus Wiström. Sedan dess har de byggt växthus till både privathem och för offentligt bruk i hela Skandinavien.

Sortimentet består av ett antal standardväxthus men det blir allt vanligare med specialritade växthus anpassade till arkitekturen och platsen där det ska stå. Växthusen och orangerierna tillverkas i Sverige av naturliga och miljöanpassade material. Naturmaterial är lätta att underhålla och åldras som regel med skönhet. Vårt norrländska furu är svår att slå i kvalitet. Likaså skickligheten hos våra snickare. Eftersom all produktion sker på nära håll kan vi enkelt anpassa växthusen efter kundens önskemål.

Vid utformningen av växthusen lägger vi stor vikt form och funktion. Vi utnyttjar den erfarenhet och kunskap som utvecklades under 1900-talet, men vill också på vårt sätt förnya detta kulturella arv.