Växthuspraktikan


En bok om odling & växthus

Växthus med sadeltak i en trädgård
Växthus med sadeltak i en trädgård

Växthuspraktikan - nominerad till Årets trädgårdsbok!

"För oss som länge gått och drömt om ett eget växthus blir Karin Eliassons bok 'Växthuspraktikan' en trygg hand att hålla i! Genom en kombination av djup, bredd och måttfullhet guidar Eliasson oss genom allt vi behöver veta om hur vi väljer plats för växthuset, vad vi ska tänka på vid växthusodling, om jord och om gödsling. 'Växthuspraktikan' hjälper oss när vi ska välja mellan olika växthustyper såväl som växter att odla. Eliasson har lyckats skriva en bok som inte bara ger nybörjaren vad den behöver, utan också den erfarne odlaren mycket nytt att fördjupa sig i.”

Så lyder nomineringstexten som juryn för Årets trädgårdsbok låtit publicera för Växthuspraktikan. Vi på Sweden Greenhouse är glada och stolta!  Priset Årets trädgårdsbok instiftades 2003 för att lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalité och fokusera på att höja kvalitén på svensk trädgårdslitteratur.Läs mer om priset på Gartnersällskapets hemsida: https://gartnersallskapet.se/arets-tradgardsbok

Författare: Karin Eliasson
Foto: Helena Kaasik
Form: Oscar Liedgren
Illustrationer: Flora Liedgren
Utgivare: Sweden Green House

Växthus med sadeltak i en trädgård
Växthus med sadeltak i en trädgård
Växthus med sadeltak i en trädgård
    Växthus med sadeltak i en trädgård

    Karin Eliasson är trädgårdsmästare och författare och har arbetat med odling i 25 år. Tidigare har hon skrivit odlingsböckerna Känsla för jord (Hjalmarsson&Högberg 2006), Grönt – odla egna grönsaker (Norstedts 2012), Smakfullt (Norstedts 2014). 2018 gav hon ut boken Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs, efter att i flera år ha arbetat på Näs som konstnärlig ledare. Idag arbetar Karin i det egna företaget Tankar&Trädgård. Regelbundet kan du läsa hennes inlägg på Sweden Green House blogg och artiklar i tidningen Trädgårdsliv.

    Läs Karins blogginlägg

    Vill du sälja Växthuspraktikan? Hör av dig till oss på info@swedengreenhouse.com för mer återförsäljarinformation.
    Pressrum