Det har hänt grejer i växthuset på bara dryga veckan och troligen kan vi skörda fin sallat redan till midsommar. Kalla det växthuseffekten om ni vill.
Minns ni det här inlägget som vi publicerade för bara någon vecka sedan? Så här ser de ut i de upphöjda jordbäddarna just nu. Allt växer verkligen så det knakar och det verkar näsan som om sallaten är på väg att krypa ut genom dörren. Det är verkligen dags att börja skörda av den nu.
Vi brukar använda den till lätta lunchsallader som vi varierar på olika sätt under sommaren. När tomaterna mognar skär vi ner dem i vår bladblandning tillsammans med pumpafrön, gurka och lite bönor. En ostbit och lite gott bröd därtill. Det är egentligen allt vad man behöver till lunch så här års.Gurkan verkar också må bra och har vi tur blir de färdiga redan till sillunchen på midsommarafton.Sallaten är verkligen frodig. Men vi får tålmodigt vänta på att tomaterna blir klara så att vi kan blanda den perfekta salladen.
Text: Helena Kaasik Foto: I-phonebilder tagna av Eva Halfwordson.
Dela