Dessa goda pannkakor passar bra att ta med på utflykten. Lägg då smörgåspapper mellan varje pannkaka.
foto Anna Kern.
Zucchinipannkaka med rostade mandlar och yoghurt.
4 portioner
2 zucchini
2 salladslökar
2 ägg
2 dl mjöl
1/2 tsk salt
smör eller olja till stekning
till servering
2 dl matyoghurt
1 msk olivolja
2 msk finhackad gräslök
1 dl rostade spanska mandlar (gärna den skalade varianten)
salt och nymalen svartpeppar
- Riv zucchini på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka salladslöken. Lägg zucchini och salladslök i en skål. Tillsätt äggen och blanda. Sikta ner vetemjölet och blanda till en smet. Smaka av med salt.
- Stek som små pannkakor, i smör eller olivolja, i en het stekpanna, i ca 3 minuter på varje sida.
- Blanda ihop yoghurt med finhackad gräslök och olivolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera zucchinipannkakorna med rostade mandlar och gräslöksyoghurten.
Ha så fint i solen! Sanna
Dela