Kortast möjliga tid inomhus så här kommer ett par riktigt enkla tips!
En omelett och ett glas vin! Några kokta potatisskivor stekte jag i smör i min lilla omelettpanna, Vipade ihop 2 ägg och hällde över och så massor av färska hackade örter, lite salt och peppar. Lunchen är klar och det gick fort…
4 portioner
2 färska lökar
6 kokta potatisar
8 ägg
1 dl vatten
1 dl oliver
1 nypa chiliflakes
salt och nymalen svartpeppar
6 msk finhackade blandade kryddor t ex persilja, gräslök, dragon
- Skala och skiva löken. Skär potatisen i skivor. Stek lök och potatis, i lite olivolja, i en stekpanna, tills de får fin färg.
- Vispa ihop äggen lätt med en gaffel. Tillsätt vattnet, salta och peppra.
- Häll äggsmeten över potatis och löken i stekpannan. Stek en stund, dra ihop äggsmeten mot mitten i början av stekningen så blir omeletten snabbt och jämnt gräddad.
- Tillsätt oliverna och strö över färska hackade kryddor och en nypa chiliflakes.
Dela