Det är grillade rejäla skivor marulk som först fått ligga i en marinad med finhackad chili, finrivet citronskal, salt och olivolja. Låt marulken marinera i någon timme. Gör sedan en riktigt het glödbädd av grillkol och grilla marulken i ca 3 minuter på varje sida. Den blir godast om den är nätt och jämt genomstekt i mitten och får en snabb tillagning på grillen. Grilla också ett par citroner, det är gott att pressa lite varm saft över fisken. Jag serverade marulken med massor av ångkokt färsk mangold men spenat blir lika gott till eller en grönsallad.
Sommarens grilltips nummer 2.
En annan sommarfavorit är att grilla revbensspjäll. Koka dem då hela i ordentligt saltat vatten i ca 10 minuter. Torka dem och hetta upp grillen ordentligt. Peppra och grilla tills de får lite svärta. Så gott! Jag åt dem med en enkel tomatsallad och kokt färsk potatis men hemlagad coleslaw, bakad potatis blir nog supergott till.
Lycka till med grillningen!
Sanna
Dela