Vi som bloggar

Helena Kaasik är skribent och producent av text- och bildmaterial med inriktning på design, inredning och trädgård. Helena är utbildad textilekonom och har arbetat med mode och drivit egen livsstilsbutik i Stockholm. För Sweden Green House kommer Helena framför allt att arbeta med hemsidan, dagbokspubliceringar och med uppdateringar på sociala medier. Hon kommer också att vara ansvarig för visningsväxthusen och inredningstjänst som Sweden Green House nu kan erbjuda.

Läs mer om Helena

Svante Öquist är journalisten som lämnade en trygg anställningen som chefredaktör på inredningsmagasinet Elle Decoration för att satsa på en frilansverksamhet som inspiratör, kolumnist på trädgårdstidningen Rum Ute och bloggare för magasinet Sköna Hem. Han har också ett antal prestigefyllda styrelseuppdrag, bland annat på Capellagården, för designföretaget Gemla - och inte minst för oss. Svante kommer att berätta vad han och maken Niclas Steeve gör under året i växthuset som vi har monterat i deras trädgård. Det blir mycket odling men det kommer även slinka med en del designinspiration tillsammans med andra personliga reflektioner om livet i det inglasade paradiset som allmänt går under namnet ”Glädjehuset” i familjen.

Läs mer om Svante   |   Läs Svantes inlägg

Sanna Fyring Liedgren driver företaget Marmeladeriet. Att konservera, safta och sylta med målet att bevara och förädla gamla fina recept är en del av hennes verksamhet. Det är framför allt frukten hon skördar i familjens stora trädgård i Nacka som hon använder till sitt mathantverk. Men hon gör också världens godaste citrusmarmelad med olika smaker. Sanna ordnar även andra event med mat. När vi på Sweden Green House bjuder in till växthusmingel är det nästan alltid hon som levererar de bakverk eller lättare rätter som vi bjuder på. På ”Min växthusdröm” får maten för Sannas del ta stort utrymme, både i köket och i det gråmålade växthuset som står i trädgården. Vi kommer bland annat få följa med henne när hon lagar mat anpassade för växthusmiljö i säsong, både i stillsamt och rörligt format.

Läs mer om Sanna   |   Läs Sannas inlägg

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson, som efter några säsonger som kreativ ledare på Astrid Lindgrens Näs och ett par år som trädgårdsmästare på Bee Urban, nu är verksam i det egna företaget Tankar om trädgård. Hon har en särskild passion för odling av grönsaker, frukt och bär och har skrivit ett par böcker om det. Här kommer hon framför allt att fokusera på odling i växthus. Det blir handfasta tips varvat med odlingsordning och inspirerande växtförslag.

Läs mer om Karin   |   Läs Karins inlägg