Vi tittar på växthusets dörr

En oskarp människa stiger in genom dörren till ett växthus.

Dörren är viktig då den är det första man möter innan man kommer in i det inglasade odlingshuset. Vi arbetar i huvudsak med två modeller, vilken passar dig?

Växthusets dörr är ett kapitel i sig när det kommer till växthus. Vi har två modeller som du kan välja mellan. Den ena är en klassisk dörr med spröjsade fönster på ungefär halva dörrytan. Den andra modellen är en helglasdörr.

Två modeller på dörr till växthus.

Våra två dörrmodeller, en klassisk spröjsad och en helglasdörr som ger ett mer avskalat intryck.

De båda modellerna finns som både enkel och dubbel dörr. Vilken modell man väljer beror på bostadshusets stil, var dörren ska placeras och växthuset storlek. Om du ska odla mycket vill du kanske att det ska var möjligt att köra in en skottkärra i växthuset. Då behöver du montera en dubbel dörr.

Vi brukar också säga att helglasdörren ger ett något modernare intryck och passar bra i miljöer som är mer avskalade. Den spröjsade dörren är mer klassisk i sitt utseende. Det är också vanligt att de som bygger pulpethus, det vill säga växthus med ett takfall, väljer dörr med helt glas. Vilken modell väljer du?

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 Comments on “Vi tittar på växthusets dörr”

  1. Mitt växthus ska ansluta till en klassisk faluröd bodlänga med 4.5 m i nock. Liten putsad mur nedtill och mot grannen. Vackra dubbeldörrar mot vattnet eller maxat ljusinsläpp är den stora frågan… och jag som inte ens är överens med mig själv om jag vill ha trä eller aluminium. Jag ska sköta allt själv så underhållsfritt kanske vinner, då blir dom vackra dörrarna nog praktiska ljusinsläpp i alla fall. / växthusdrömmar

    1. Hej och tack för meddelandet. Vilka härliga funderingar. Det låter underbart med vackra dubbeldörrar mot vattnet och skulle du bestämma dig för ett av våra träväxthus trots allt så är du hjärtligt välkommen att höra av dig. god fortsättning och gott slut på 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *