7 sorters blommor i växthuset

Sju odlingsvärda blommor i växthuset.
I tider när vi sätter blommor i håret och lägger dem under huvudkudden, vill vi tipsa om några odlingsvärda blommor som gör växthuset till en magisk oas när blommorna liksom vävs samman med grönsakerna.
Upphöjda jordbäddar i trä framför växthus.
Luktärter, solrosor och linnétagetes som vävs ihop med grönsaker av olika slag skapar magi i växthuset.

Midsommar är en av de mest älskade och firade högtiderna i Sverige. Firandet går långt tillbaka i tiden och är ett sätt att högtidlighålla ljuset, sommaren och växtligheten. midsommarnatten ansågs förr vara fylld av magiska krafter och övernaturliga väsen, vilket gjorde den till en lämplig tid för att samla läkande växter och spå framtiden. En av de mest kända traditionerna är att plocka sju sorters blommor och lägga dem under huvudkudden för att i drömmen få se sin framtida livspartner.

I dagens hektiska samhälle kan det vara svårt att följa alla de gamla traditionerna, men vi kan ändå hylla midsommar genom att omge oss med sommarens blommor. Här är sju sorters blommor som inte bara passar utmärkt i växthuset utan även för med sig sommarens skönhet och magi in i våra hem.

Bokomslag för Maxa skörden i din pallkrage.

Luktärter och solrosor som vävts samman med tomater.

Att fylla växthuset med sju sorters blommor är ett sätt att föra in midsommarmagin i ditt hem. Även om vi kanske inte följer traditionen exakt genom att klättra över sju gärdsgårdar och plocka blommorna under tystnad, kan vi ändå skapa en vacker och blomstrande miljö som hedrar sommarens skönhet. Kanske, om vi har tur, kan dessa blommor också föra med sig lite av den gamla midsommarmagin.
Bokomslag för Maxa skörden i din pallkrage.

7- sorters blommor värda en plats i växthuset.

  1. Lejongap
  2. Solros
  3. Linnetagetes
  4. Zinnia
  5. Blomstertobak
  6. Jätteverbena

Fler odlingstips hittar du i boken Växthuspraktikan.

Bokomslag för Maxa skörden i din pallkrage.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *