Smart förvaring för växthus – knopphängaren

Knoppbräda med verktyg och borstar i växthus.

Om du letar efter förvaringslösningar till ditt växthus har vi en idé som kan vara användbar. Knoppbrädan skapar både ordning och atmosfär i växthuset. Här några varianter.

Halsbandshängare, knoppbräda eller knopplist, det här är verkligen en inredningsdetalj som kan ha mång ha olika namn. Likafullt är det en praktisk minimöbel som tillför mycket till atmosfären i växthuset samtidigt som den skapar ordning och reda och ända sedan jag var hemma hos Kyléns i Varberg har jag tänkt att jag skulle göra ett ”Skapa stilen” med olika varianter på knopphängare.
Knoppbräda fylld med verktyg och borstar monterad på växthusvägg.

Men ni vet hur det är med tiden, det händer grejer och helt plötsligt så har den där idéen hamnat i malpåse. Men nu är det dags att damma av den så här kommer nu några olika varianter på knopplister användbara för växthus.

Knoppbrädor för växthus.

Knoppbräda fylld med verktyg och borstar monterad på växthusvägg.
 1. Om du vill addera en färg till växthusinredningen så kan den här i björk från Byggnadsvårdsbutiken bli fin. Den är gjord för att det ska kunna gå att sätta ihop flera på rad precis som hos Monika och Mats. Hängarna känns något smala för allt för tunga verktyg men lättare saker fungerar den säkert utmärkt för.
 2. Iris Hantverk har tagit fram den trevliga klämlisten för verktyg. Även den är tillverkad i björk och designad av Lovisa Wattman. Genom spänning och friktion hålls redskapen på plats. Längd 38,6 cm.
 3. Gysinges perforerade knoppbräda har klassiskt utseende som andas gedigen byggnadsvård. Den är tillverkad av furu och går naturligtvis att hänga många tillsammans trots perforeringen. Man kan ju också kapa den något på sidorna om man vill använda den som en lång enhet. Den är rejäl och användbar till kläder, textiler och arbetskläder. Längd 80 cm.
 4. Unik Designs knoppbräda med handtäljda krokar är tillverkad av ek och kommer i några olika längder och med 3, 5 eller som den på bilden, med 7 hängare som totalt mäter 70 cm.
 5. Norrgavel kallar sin bräda för kroklist och den tillverkas på lite olika sätt och i ett par olika träslag. Modellen med snedsågad överkant där knopparna sitter är tillverkad av ek men finns även i björk. Jag har själv använt deras kroklister så jag vet att de är hållbara och vackra åtminstone inomhus. De går också att sätta samman till en enda lång enhet.
 6. Byggfabriken har också en knopplist som i klassisk enkelt utförande. Den kar fyra krokar och mäter 60 cm och är 11 cm hög. Det är fin minimöbel som borde gå att bygga samman till en längre enhet.
Alla knopphängare som jag valt är nyproducerade men om det brukar finnas liknande i andrahandsbutiker och lopphandlar. Ett annat alternativ är att låta tillverka en på ett snickeri. Det är vad Monika och Mats Kylén, skaparna av L:a Bruket gjorde. På så vis får du den precis som du vill ha den. Ett tips är då att anpassa längden efter reglarnas cc-mått. Det är så vi har gjort med arbetsbänken som vi låtit bygga och det blir väldigt vackra proportioner i växthuset när man gör så.

Foto: Helena Kaasik, Byggnadsvårdsbutiken, Iris Hantverk, Gysinge centrum för byggnadsvård, Norrgavel, Byggfabriken.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 Comments on “Smart förvaring för växthus – knopphängaren”

 1. Hej
  Jag undrar om man kan köpa Knopplist ” unik designs knoppbräda” med handtäljda krokar hos er, vad de isf kostar
  Såg en bild nr 4 7 hängare 70 cm lång
  Finns chans att köpa m frakt?
  Mvh
  Camilla Wieslander

  1. Hej, vad kul att du gillar vårt urval av knopplister. Tyvärr säljer vi inte knopplister – ännu. Men vi hoppas faktiskt på att vi ska kunna tillverka egna i framtiden. Men jag tycker att den fån Unik är superfin. Jag skulle kontakta dem direkt om jag var som dig. De är supertrevliga och kan säkert informer dig om var du kan få tag på knopplisten. https://unikdesign.nu. Lycka till.
   /Helena, Sweden Green House.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *