Tips på hur du kan använda tegel i växthuset.

Två par träskor på ett tegelgolv.
Vi fick nyligen frågan om vi bygger växthus på tegelgrund. Naturligtvis gör vi det. Våra växthus i trä och glas passar väldigt bra tillsammans med tegel. Här är några fler tips på hur du kan använda det här materialet i ditt växthus.
Vi är förtjusta i tegel eftersom det passar så fint tillsammans med våra växthus i trä och glas. Det är också många av våra kunder som väljer att lägga marktegel som golv i växthuset. Det blir ofta väldigt vackert.  Vår Eva hör till en av dem som valt ett terrakottafärgat handslaget tegel som golv i sitt växthus.
Man lägger tegel på betonggolv.
Golvläggning i växthus på gång.
Men man kan använda tegel på andra sätt i växthuset. Du kan dekorera kanterna med tegel och du kan låta det följa med utanför växthuset och till och med anlägga gångar och trappor i närheten av växthuset i tegel. Du kan också göra hela muren i tegel. Det är särskilt snyggt om du har ett rött bostadshus eller om grundet på husen i närheten av växthuset är byggda med tegelgrund.

Det du ska tänka på är att välja ett tegel som är anpassat till utomhusklimat. Det ska stå pall för slitage, kyla och fukt. Oftast är det nyproducerat teglet tillverkade för att tåla en växthusmiljö medan begagnade alternativ kan vara av en annan kvalitet.

Här följer en bildkavalkad med tegelinspiration.

Fler tegeltips för växthus.

Tegelmur och trappa med växthus ovanför.
Känslan över den här växthusmiljön är lite engelsk, eller hur? Teglet följer också med utanför växthuset på andra murarbeten.
Rött växthus på tegelgfund.
Här är den andra sidan av samma växthus. Teglet har matchats med olika krukor i terrakotta.
Växthusbygge på tegelgrund.
På Kullabergs vingård är växthusgrunden matchad med bostadshuset byggt i tegel och rätt trä. Det här är ett växthus som vi ganska nyligen byggt.
Ljust tegelgolv i växthus.
Det här tegelgolvet är något ljusare i färgen. Det ligger i växthuset som vi byggt på Katrinetorps herrgård utanför Malmö. Här har matchat med hinkar i zink.
Upphöjd oldingsbädd med tegelkant i växthus.
Om du väljer att lägga tegel på golvet i ditt växthus kan du låte det spilla ovanpå kanten på de upphöjda odlingsbäddarna.
Två par träskor på tegelgolv.
Här är golvet i ovan nämnda växthus.
Tegelgolv lagt i mönster.
Det går att leka med teglet när man lägger det som golv. Det här tegelgolvet finns i ett växthus i franska Loiredalen.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *