Umgås i växthuset: Skapa magiska stunder bland växterna

folk i växthus / orangeri
En eller två goda vänner alternativt familjemedlemmarna, lite kreativitet och ett växthus. Det är allt som behövs för att skapa minnesvärda ögonblick i växthus. Här våra bästa tips för vad du kan göra i växthuset när umgänge är målet.
Växthuset är inte bara en plats för att odla växter och grönsaker; det är också en perfekt miljö för socialt umgänge och avkoppling. Att bjuda in vänner och familj till en god måltid är en självklar umgängesform. Men det finns många andra sätt att umgås på för dig som äger ett växthus. Här är några inspirerande aktiviteter som gör växthuset till din nya favoritplats för att skapa trivsel och mys tillsammans med nära och kära.
Växthusfika med extra allt är när det köps in en riktig tårta från närmaste bageri. Till och med barnbarnen blir nöjda.
  1. Trädgårdsfika med stil

Inget slår en mysig fika omgiven av grönska och blommande växter. Bjud in vännerna på en trädgårdsfika och duka upp med hembakade godsaker, kaffe och te. Dekorera bordet med blommor från växthuset eller butiksinlöpta, och njut av den lugnande atmosfären. Tips: Lägg ut filtar och kuddar för extra komfort och mysfaktor.

Bjud in grannar till en växtbytardag med planteringstips i växthusmiljö.
  1. Växtbyte och odlingstips

Samla dina odlingsintresserade vänner för en växtbytardag. Ta med sticklingar, frön eller plantor som du vill dela med dig av. Passa på att utbyta odlingstips och idéer om hur ni bäst tar hand om era växter. Det är inte bara en trevlig aktivitet utan också ett fantastiskt sätt att utöka sin växtsamling och kunskap.

Växthuset som bas för föreläsningar - här på Handelsträdgården Löfstad slott.
  1. Kreativa workshops

Använd växthuset som en kreativ ateljé. Organisera workshops och föreläsningar där ni till exempel kan skapa era egna blomsterarrangemang, kransar eller plantera om växter i vackra krukor. En workshop kan vara både lärorik och rolig, och alla deltagare får med sig något fint hem.

Den lugna och sköna stämningen som råder i växthus är en självklar bas för en middag - med eller utan vänner och familj.
  1. Middag under stjärnorna

Förvandla växthuset till en magisk middagsplats. Häng upp ljusslingor, tänd ljus och duka upp med vackert porslin. En middag i växthuset ger en intim och speciell känsla, oavsett om ni är två eller fler runt bordet. Glöm inte att använda färska örter från växthuset i matlagningen för en extra touch av smak och doft.

Växthuset kan bli ett perfekt utrymme för att utöva yoga och meditation. Foto: Erik Brolin/Unsplash.
  1. Yogapass i naturen

Bjud in till ett avkopplande yogapass i växthusets gröna omgivningar. Växternas syre och den fridfulla atmosfären skapar en perfekt plats för meditation och yoga. Avsluta passet med en stunds tystnad och njut av att bara vara.

I växthuset finns inget utrymme för dåliga förlorare, vi lovar. Foto: Randy Fath/Unsplash.

   6. Familjespel och långa samtal.

Samla familjen för en kväll med brädspel eller kortspel. Växthuset erbjuder en lugn och mysig miljö där ni kan koppla av och njuta av varandras sällskap. Varför inte avsluta kvällen med långa samtal om allt och inget, medan ni lyssnar på växthuset tysta nattljud?

Använd den syrerika växthusmiljön till så mycket mer än odling och familjemiddagar.
Att umgås i växthuset innebär en härlig kombination av naturens växtlighet och socialt samspel. Oavsett vilken aktivitet du väljer, kommer tiden i växthuset garanterat att bli magisk och minnesvärd. Så bjud in nära och kära, och låt växthuset bli er nya samlingsplats för inspiration och gemenskap.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *