Trädgårdens juvel – växthuset. Växthusets juvel – kaffemaskinen

Kaffemaskin i växthus
Har ni kaffemaskinen i växthuset? På riktigt! Är ni inte riktigt kloka? Vill med bestämdhet hävda motsatsen – klokskap av största möjliga mått. Vårt växthus har status av njutrum! Då duger inget annat än bäst tänkbara kaffe …
Kaffemaskinernas Rolls Royce – kanske hellre Ferrari eller Lamborghini då det är en italienare – heter Cellini, bor hos oss i rollen av älskad trotjänare, nästan att betrakta som familjemedlem, sedan 19 år och 9 månader.
Den italienska proffsmaskinen från Cellini tillför dessutom ett stort måttestetik.

Den precisa åldersangivelsen är avhängig min födelsedag – då den kom in i vårt liv på just min 50-årsdag. En kostsam present hopsamlad till av min stora vänkrets. Själva inköpet överläts till mig och jag var helt inställd på en bekväm och automatisk maskin. Niclas, min partner, argumenterade med emfas för en helt manuell – då det bevisligen genererar ett långt bättre kaffe. Han gick så långt i sin argumentation att han gjorde en utfästelse som han fortfarande, efter 19 år och nio månader, dras med följderna av. Utfästelsen bestod i att alltid inta rollen av barista. Alltid! Det säger en hel del om Niclas att inte en enda gång försöka komma undan. Faktum är att jag fortfarande, efter 19 år och 9 månader, inte har en aning om hur man gör. I Niclas frånvaro nöjer jag mig med ”vanligt” kaffe.
Utan att alls kunna vara så precis i tidsangivelsen flyttade Cellini ut till växthuset tämligen omgående när vi blev med dito. Till hösten blir det fem år. Då vi tillhör de som använder växthuset året runt – lite som ett lantställe – blir det nästan alltid förmiddagskaffe där på lördagar och söndagar förutom de där oftast lätt räknade vinterdagarna med sträng kyla.

Niclas är inte bara en fullfjädrad barista. Serveringsdetaljen fungerar lika galant.

Nåväl, kaffemaskinen fyller sin funktion inte minst, till och med som bäst, då vi har Öppet Växthus tillsammans med Sweden Green House … Har ni kaffemaskinen i växthuset? På riktigt! Är ni inte riktigt kloka …?
Skämt åsido är det en ynnest att få vara med om den uppskattning vi får – ja, jag säger vi även om det fortfarande och bara är Niclas som är barista – när våra gäster blir bjudna på kaffe tillrett som rent hantverk.

Svärmors hallongrottor i miniatyr torde nå en topplacering i "Hela Sverige bakar
Till det serverar vi alltid hembakta småkakor eller nu sist – lika hembakad rulltårta med hallonsylt och grädde. Påståendet att våra gäster känner sig omhuldade är ingen överdrift. Och vi själva – stolta som tuppar!
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *