Växthusets sockel i Vaxholm

Sockel i trappsteg hos Vaxholms B & B

Linda och Jesper på Vaxholms Bed and Breakfast ville använda växthuset i sin verksamhet och hade några speciella önskningar. Det resulterade i att Sweden Green House arkitektkontor fick rycka ut. Så här blev resultatet av deras önskemål.

Här är ett tips till alla är som tänkt åka till Vaxholm på söndag för att dricka kaffe och snacka växthus med Eva och Magnus från Sweden Green House. Glöm inte bort att slänga ett extra öga på grunden och sockeln som det gröna växthuset vilar på.

Lindas och Jespers tanke med växthuset är att kunna bjuda in störres sällskap vid olika tillfällen. Det kan handla om privata sällskap som väljer att fira födelsedagar därinne eller ett företag som vill ha sin kickoff i växthuset. En önskan när växthuset ritade var därför att det skulle finnas tillgång till en ho med kran och rinnande vatten där inne. Det underlättar arbetet i samband med eventen avsevärt eftersom det innebär att man inte behöver springa mellan växthus och bostadshus hela tiden.Växthusets sockel hos Vaxholms Bed & Breakfast.

Det resulterade i att sockeln behövde vara ganska hög, det vill säga 80 centimeter. Men för att kunna få in en dubbel helglasdörr och för att kunna ha en liten samling med kryddväxter intill arbetsbänken inne växthuset gjordes grunden stegvis lägra på den ena långsidan. Trots att det står en stor rosenbuske i vägen ser man hyfsat tydligt hur grunden är konstruerad och på så vis anpassad för hur Linda och Jesper vill använda växthuset i din verksamhet.

Insidan av växthuset hos Vaxholms B&B

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *