Ha en fin hösthelg!
Sanna
Rostade kastanjer med vispat smör med citron och havssalt
För ca 2-4 portioner
Ca 1/2 kg kastanjer
100 g smör
finrivet skal och saft av 1/2 liten citron
grovt salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Kryssa kastanjerna, skär en skåror i toppen på varje kastanj med en kniv.
Häll grovt salt i en liten ugnsfast form. Ställ kastanjerna i saltet med kryssen uppåt.
Rosta kastanjerna i ugnen i 25 minuter. De är klara när skalet spricker upp.
Vispa smöret mjukt med en elvisp. Smaka av med saft och finrivet citronskal.
Servera kastanjerna varma med det rörda citronsmöret och lite extra fint havssalt.
Vintips!
I Fabbri Chianti Classico Lamole, 2019. Flaskan i bastkorg gör en glad och den passade bra till de rostade kastanjerna. Vinet är lätt och med massor av bäriga körsbärstoner och fin kryddighet.
Dela