November i Sannas växthus

Träsoffa framför växthus.
Sannas helgplaner är att bjuda familjen på rostade kastanjer. Här är receptet kompletterat med vintips.
I helgen blir det höststädning i växthuset. Vi ska plocka upp alla vackra blad av vindruvsrankan som fallit ner på gruset. En lagom uppgift! För sen ska vi äta kastanjer, dricka Chianti och elda i kakelugnen innan solen går ner.

Ha en fin hösthelg!

Sanna

Teaksoffa framför växthus.

Rostade kastanjer med vispat smör med citron och havssalt

För ca 2-4 portioner

Ca 1/2 kg kastanjer

100 g smör

finrivet skal och saft av 1/2 liten citron

grovt salt

Rostade kastanjer i långpanna.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kryssa kastanjerna, skär en skåror i toppen på varje kastanj med en kniv.

Häll grovt salt i en liten ugnsfast form. Ställ kastanjerna i saltet med kryssen uppåt.

Rosta kastanjerna i ugnen i 25 minuter. De är klara när skalet spricker upp.

Vispa smöret mjukt med en elvisp. Smaka av med saft och finrivet citronskal.

Servera kastanjerna varma med det rörda citronsmöret och lite extra fint havssalt.

Skalade kastanjer på grönt fat.

Vintips!

I Fabbri Chianti Classico Lamole, 2019. Flaskan i bastkorg gör en glad och den passade bra till de rostade kastanjerna. Vinet är lätt och med massor av bäriga körsbärstoner och fin kryddighet.

Uppdukad måltid med kastanjer.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *