Ha en fin hösthelg!
Sanna
![Teaksoffa framför växthus.](https://swedengreenhouse.se/wp-content/uploads/2021/11/img-9139.jpg)
Rostade kastanjer med vispat smör med citron och havssalt
För ca 2-4 portioner
Ca 1/2 kg kastanjer
100 g smör
finrivet skal och saft av 1/2 liten citron
grovt salt
![Rostade kastanjer i långpanna.](https://swedengreenhouse.se/wp-content/uploads/2021/11/img-9086.jpg)
Sätt ugnen på 225 grader.
Kryssa kastanjerna, skär en skåror i toppen på varje kastanj med en kniv.
Häll grovt salt i en liten ugnsfast form. Ställ kastanjerna i saltet med kryssen uppåt.
Rosta kastanjerna i ugnen i 25 minuter. De är klara när skalet spricker upp.
Vispa smöret mjukt med en elvisp. Smaka av med saft och finrivet citronskal.
Servera kastanjerna varma med det rörda citronsmöret och lite extra fint havssalt.
![Skalade kastanjer på grönt fat.](https://swedengreenhouse.se/wp-content/uploads/2021/11/img-9122.jpg)
Vintips!
I Fabbri Chianti Classico Lamole, 2019. Flaskan i bastkorg gör en glad och den passade bra till de rostade kastanjerna. Vinet är lätt och med massor av bäriga körsbärstoner och fin kryddighet.
![Uppdukad måltid med kastanjer.](https://swedengreenhouse.se/wp-content/uploads/2021/11/img-9079.jpg)
Dela