Klapptips till en växthusvän

Julklappstips 23
Är du ute efter den perfekta julklappen till en växthusvän? då har du kommit helt rätt. Här är några tips på saker som kan passa en passionerad odlare.
På Sweden Green House försöker vi att så långt som möjligt välja såväl butiker som gåvor med hjärtat. Här är ett antal noggrant utvalda produkter som vi själva skulle bli glada över att få i paketen på julafton.

Jul 2018 - växthusodlarens önskelista.

Bildkollag med utvalda produkter att ge bort i jul till någon som gillar växthus..
  1. Det är betydligt svalare i växthuset så här års, framför allt i kallväxthusen och särskild för de som inte har installerat en braskamin. Men - problemet avhjälps enkelt med varma kläder och varför inte klä sig stiligt i det vackra växthuset. Vi är lite extra kära i de handstickade mössorna från Odd Molly just nu. De finns i några olika färgställningar som gör en glad. Om du väljer den här rosa skönheten så riskerar du visserligen att förväxlas med en rosenknopp. Det är dock en risk väl värd att ta enligt oss.
  2. Nya krukor behövs i ständigt i växthuset eftersom antalet växter har en tendens att öka i antal varje säsong. Den här vackra krukan från Paradisverkstaden på Öland blir en lyxig julklapp till en sann växthusvän.
  3. Växthuspraktikan är boken som vi givit ut under egen flagg eftersom vi tyckte att det saknades bra information om odling i växthus. Det är en handbok som är tänkt att vara en stöttepelare, både för den som redan odlat i växthuset under några säsonger och för nybörjaren som kommer att starta odlingarna så snart vi vänder blad i kalendern till 2024. Den går att köpa via vår hemsida eller där böcker säljs.
  4. Tro det eller ej men det är snart dags att börja odla igen och vad kan vara bättre än att ge bort ett startpaket för småplantsodling. Det kan till exempel innehålla värmematta, odlingskärl, såjord, vermikulit att täcka jorden med för att bättre bevara fukten, frö av olika slag och växtbelysning. Du hittar det mesta i en välsorterad handelsträdgård.
  5. Det är många av våra kunder som vill ta vara på regnvattnet och som därför har efterlyst smidiga och vackra hängrännor till växthusen. Vi har lyssnat på era önskemål så nu kan vi meddela att vi har sådana i vårt sortiment. Skicka ett meddelande till info@swedengreenhouse.se om du är intresserad, så löser vi det.
  6. Ett bevattningssystem av något slag kan bli en oerhört uppskattad julklapp till en växthusägare. Vattenslangen tillhör basutrustningen och den här fina slangen är användbar både för städning och odling. Den kommer från By Benson. Vill du snurra bevattningsgåvan ett varv ytterligare så kan du få idéer från det här inlägg om bevattning på vår blogg.
  7. Att odla tomater i växthuset är tacksamt eftersom de hemodlade blir så mycket godare än de butiksinköpta. För den som vill upptäcka nya sorter så rekommenderar vi New Botanics testkollektion. Paketet innehåller fem olika tomatsorter tillsammans med odlingstips.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *