Citron och dulce de leche glass
Serveras med jordgubbar och mynta.
4 portioner
1/2 burk dulche de leche
3 dl vispgrädde
Saft och finrivet skal av 1 citron
Vispa grädden lätt med en elvisp, tillsätt dulche de leche och vispa tills det blir jämt smaka av med citronsaft och skal och vispa ytterligare en stund tills grädden formar mjuka toppar.
Häll glassmeten i en skål som är fin att servera glassen i. Ställ in i frysen i ca 4 timmar eller dagen innan. Ta ut glassen och skeda upp med en stor serveringssked som doppas i ljummet vatten. Servera glassen med jordgubbar och mynta.
Till servering
1 ask jordgubbar eller andra färska bär, lite citronsaft och mynta.
Skär jordgubbarna i skivor och varva med lite strösocker om de inte är söta nog + citronsaft och några blad mynta. Låt marinera en stund.
Chokladkakor med havssalt
Ca 50 st (ganska små)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa fint havssalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål eller i matberedaren. Tillsätt smöret och sirapen och arbeta snabbt ihop degen.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två, rulla till längder och skär i ca 50 bitar. Rulla till kulor och tryck till en grop i varje med tummen, lägg på en plåt med bakplåtapapper.
Strö några korn havssalt eller lite flingsalt på varje kaka. Grädda i ca 15 minuter.
Tips! Mmmm… Prova att fylla groparna i kakorna med lite dulche de leche innan gräddningen, grädda som vanligt.
Glad sommar!
Sanna
Dela