Tips på klätterhjälp till växthusets vinranka

Vinblomma i växthus.

Idag bjuder vi på ett enkelt tips på hur du kan binda upp din vinranka i växthuset utan att spendera en förmögenhet.

Så här års är det inte mycket liv i vinrankan. Den liknar mest ett brunt pinnit skrufs. Men vänta bara, om några veckor spricker bladen ut och så småningom kommer även blommorna som framåt sensommaren blir härliga vindruvsklasar. Det är en bra tid för att fundera på uppbindning och klätterhjälp till växthusets primadonna. För dig som inte riktigt hittat ett snyggt och enkelt sätt att binda upp den på vill jag tipsa dig om att använda långa bambukäppar.

Växthusets vinranka på hösten och på våren

Vinrankan på vintern och på våren när när den blommar.

Bambu är ett vackert material som passar fint mot grönskan. Det känns naturligt samtidigt som det passar i växthuset. Eva har i sitt växthus använt sig av vanliga käppar som man kan hitta i närmaste blomsterbutik. Dessa har hon helt enkelt lagt i krokar i lämplig storlek som hon skruvat in i reglarna. Sedan virar hon vinstjälkarna försiktigt runt dem vilket resulterar i att det ser prydlig ut samtidigt som den hemmagjorda spaljén inte kostat en förmögenhet.

Vill du lyxa till det hela så kan du i stället för bambu använda kopparrör. Dessa sätter du fast på samma sätt som bambun. Koppar har en tendens att ärga när de åldras vilket ger dem en vacker blågrön färg som är riktig fin mot växtligheten i växthuset.

Dagens tips!

 

Vinranka på spaljé i växthus.
När bladen utvecklats kommer man inte att se så mycket av bambun.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *