Blyblomma – glädjeväxthusets drottning.

Blyblomma i växthus
Varför ge sig på medelhavsväxter när vi bor i helt fel zon? En tes som många trädgårdsälskare hävdar med emfas. Med samma emfas hävdar vi motsatsen.
Blyblomma är som gjord för vår zon – i växthus! De livsbetingelser som växthusvistelse ger denna drottninglika växt kan inte beskrivas på annat sätt än de bästa. Ultimata – enkelt uttryckt!
Blommande blyblomma.
Kulören.  Säger bara – kulören! Så svårbeskriven att den får betecknas som omöjlig att beskriva. Måste ses!
Blyblomma i grå kruka
Samma sak gäller med växtsättet. Blyblomman växer på samma gång koncentrerat som den också svämmar över och kastar sig ut över krukans kanter. Svårbegripligt och underskönt!
Blyblomma i grå kruka
En perfekt blommande solitär som lyfter estetiken – när det mesta i växthuset, nu under odlingens högsäsong kretsar kring just odling. I vårt fall tomater och basilika.
Blyblomma i grå kruka
Det är helt omöjligt att se sig mätt på hur varje enskild blomställning är intrikat uppbyggd av 10-tals mindre blommor. Varje liten del som i sig självt är ett underverk.
Blyblomma i grå kruka
De uppbundna tomaterna växer så det knakar. Basilikan växer så det knakar med de perfekta förutsättningar som skapas här. För varmt för oss dödliga – dock idealiskt för pestofabriken och inte minst, garanterat skydd för väta från ovan, läs: regn.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

5 Comments on “Blyblomma – glädjeväxthusets drottning.”

  1. Har älskat blyblommor sen första dagen jag såg dom
    Älskar alla färger. Mitt alias är Blyblomma.

  2. Varför är blyblommannibland mörkblå på bilder men då jag söker finjer jag bara ljusblå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *