Blyblomma – glädjeväxthusets drottning.

Blyblomma i växthus
Varför ge sig på medelhavsväxter när vi bor i helt fel zon? En tes som många trädgårdsälskare hävdar med emfas. Med samma emfas hävdar vi motsatsen.
Blyblomma är som gjord för vår zon – i växthus! De livsbetingelser som växthusvistelse ger denna drottninglika växt kan inte beskrivas på annat sätt än de bästa. Ultimata – enkelt uttryckt!
Blommande blyblomma.
Kulören.  Säger bara – kulören! Så svårbeskriven att den får betecknas som omöjlig att beskriva. Måste ses!
Blyblomma i grå kruka
Samma sak gäller med växtsättet. Blyblomman växer på samma gång koncentrerat som den också svämmar över och kastar sig ut över krukans kanter. Svårbegripligt och underskönt!
Blyblomma i grå kruka
En perfekt blommande solitär som lyfter estetiken – när det mesta i växthuset, nu under odlingens högsäsong kretsar kring just odling. I vårt fall tomater och basilika.
Blyblomma i grå kruka
Det är helt omöjligt att se sig mätt på hur varje enskild blomställning är intrikat uppbyggd av 10-tals mindre blommor. Varje liten del som i sig självt är ett underverk.
Blyblomma i grå kruka
De uppbundna tomaterna växer så det knakar. Basilikan växer så det knakar med de perfekta förutsättningar som skapas här. För varmt för oss dödliga – dock idealiskt för pestofabriken och inte minst, garanterat skydd för väta från ovan, läs: regn.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

4 Comments on “Blyblomma – glädjeväxthusets drottning.”

  1. Har älskat blyblommor sen första dagen jag såg dom
    Älskar alla färger. Mitt alias är Blyblomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *