Förvaring i växthuset – Sweden Green House tipsar.

metallkorgen från Korbo är utmärkt för förvaringar växthusets textiler.
Förvaring är något man ständigt saknar, även i växthuset. Här kommer en lista på objekt och möbler som gör att du får ordning på prylarna.
Hur stort växthus man än har så brukar det sällan eller aldrig finnas tillräckligt med förvaringsutrymme. Därför har vi  satt samman några idéer som hjälper dig att du får ordning och reda i ditt inglasade odlingshus.

1. Förvara småväxter och skott.

Småplantor i zinkfat.
Till småplatsodlingar och sticklingar använder vi stora rektangulära zinklådor. Zinken kan upplevas kall men är praktisk då det är ett lättstädat material. Trä är ju annars de allra vackraste för ändamålet och det mest naturliga alternativet. Med zink får man ändå en ganska naturlig känsla. B Green är en leverantör som brukar ha bra zinklådor i sitt sortiment. Både Zetas och Rosendals trädgård är återförsäljare av deras produkter. När du väl är på Zetas - passa på att kika på deras målade små lådor i trä. De är helt ljuvliga och finns i galet fina färger, såsom blått och rosa. Närproducerade för hand är de också.
Grön metallbänk med smultronplanta.
Bänken ovan i lackad plåt är så mycket mer än en sittplats. Om man vänder på sitsen bildas ett fat med kanter perfekt för förvaring av plantor på gång eller kanske krukväxter som du flyttar inomhus vintertid. Blanda med sticklingsfyllda vaser så blir helhetsintrycket luftigare. Danska Skagerak tillverkar den men det finns många liknande alternativ på marknaden.
Förvaringsbänken som vi har i vårt växthus är enligt Eva Halfwordson väldigt praktiskt för förvaring av vad än de må vara. Det kan handla om sticklingar, krukväxter, verktyg, färgprover, jord, snittblommor, dryck, brödrost, mobilladdare och allt möjligt annat som behövs för ett bekvämt växthusliv.

2. Förvara växthusets textiler.

Arbetsbänk i växthus.Korgar som förvaring i växthus.
Hur man förvarar dynor, kuddar, plädar och andra textilier som används regelbundet i växthuset är den ständiga frågan. Vi använder gärna generösa stålkorgar design Korbo, ett företag som vi tycker står för hantverk och kvalitet. Ett alternativ kan vara pilkorgar som brukar finnas på de flesta handelsträdgårdar. På Zetas finns det en mängd olika modeller. De har ju även en bra webbshop.
Förvaring för dynor.
Om du vill skydda textilierna från fukt så kan en dynlåda vara ett alternativ. Det är inte helt enkelt att hitta någon som är tillräckligt snygg. Dessutom brukar de vara skrymmande. Den här från Cebrosa med industriell känsla tycker vi passar i våra växthus. 62/132/64när måttet på den.

3. Förvara regnvatten.

Regnvattentunna i trä.
Att ha en tunna med regnvatten i närheten adderar stämning till platsen runt växthuset. Har du plats över är det även praktiskt att ha vattenfylld tunna inne i växthuset eftersom det kan bidra till att klimatet blir svalare. Framför allt är det praktiskt att ha tillgång till regnvatten på nära håll, särskilt om du har valt att vattna för hand eller inte har tillgång till rinnande vatten. Det här är tunnan som vi själva använder. Den kommer från Varalöv.
Stor lerkruka.
Det finns även vackra alternativ i lera. Den här kommer från Medelhavskeramik.

4. Förvara småverktyg och fröpåsar.

Växthusinredning.

Med hjälp av lådförsedd arbetsbänk får du ordning på småverktyg, tändstickor, fröpåsar, sekatörer, krukor och annat som dräller omkring. På hyllorna under går det att få en bra organisation för de något större prylar, såsom krukor, korgar och fat. Det här  hjulförsedda bordet är egen tillverkning men likande går att hitta. Ikea har till exempel fina vagnar som kan vara ett ytbesparande och mobilt alternativ.

Vi vill passa på att önska dig en härlig helg i växthuset.

Foto: Skagerak, Varalöv, Cebrosa, Medelhavskeramik, Helena Kaasik.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

2 Comments on “Förvaring i växthuset – Sweden Green House tipsar.”

    1. Hej, vad kul att du sett att vi haft en webbshop. Vi har pausat den då vi inte tyckte att vi hade tillräckligt med resurser för att sköta den på det sätt som vi vill. Men drömmen lever än, så håll utkik i våra olika kanaler. En dag kanske vi öppnar den igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.