Romdrink med blodapelsin och mynta
Ta fram:
- 4 -6 glas
- 2 små ekologiska blodapelsiner (t ex Moro)
- 2 ekologiska limefrukter
- 4 kvistar mynta
- 1 dl råströsocker
- 2 dl mörk rom
- ev några stänk angostura
- 2 dl ginger beer
Skär blodapelsiner och lime i klyftor (ca 8 klyftor per frukt) Mortla dem med en trämortel eller träslev i en bred tillbringare.
Häll på råsockret och mortla en liten stund. Så mycket som möjligt av saften från frukten ska komma ut och sockret ska lösa sig.
Tillsätt myntakvistarna och mortla lite till. Häll på rikligt med krossad is.
Häll över rommen, eventuellt några stänk angostura och toppa med ginger beer. Rör runt och smaka av.
Sila drinken och häll upp i generösa glas med is och en skiva blodapelsin. Dekorera med myntakvistar.
Tips!
Krossa isen genom att lägga den i en ren kökshanduk. Gör ett knyte och slå mot ett hårt underlag. Jag brukar krossa isen mot min stentrappa.
Dela