Ljusterapi i stearinform

Ljusstakar Sgh
Det är högsäsong för tända stearinljus. Vi har valt ut några av våra favoritljusstakar som passar fint i växthuset.

Det bästa man kan göra i så här års är att tända massor av ljus över allt, i såväl växthus som orangeri. Innan det naturliga ljuset återvänder på allvar så skapar stearinljusen en oerhört skön känsla bakom glaset. Tänder man mycket ljus blir hela huset som en stor lykta.

Det brukar finnas många ljusstakar i antikaffärer och andrahandsbutiker. Men om du trots allt känner att det finns utrymme för nya alster så vill vi tipsa om några väldesignade ljusstakar som kan hänga med länge i växthuset. De som vi valt ut gillar vi lite extra samtidigt som de ger ett lyft till växthusinredningen.

Foto: Pressbilder från respektive företag.
  1. Tou heter glaslyktan som Claesson Koivisto Rune har designat och som tillverkas av Orrefors. Den fungerar lika bra utanför växthuset som inne i det. Vi gillar det stilrena och minimalistiska formspråket.
  2. Rocky Baroque kallar Hanna Hansdotter den ljuvliga glasljusstaken som Kosta Boda tillverkar. Den finns i många färger men den rosa blir som en karamell i växthuset vilket garanterat piggar upp humöret en snöig vinterdag.
  3. Den skålformade ljusstaken i keramik har den danska designern Cecile Matz designat för Fritz Hansen. Den känns rustik men samtidigt elegant vilket gör att den passar fint i den naturliga miljön som ett växthus eller orangeri i trä och glas bidrar med.  Man kan också dekorera den med lite grönska om man vill.
  4. Bell kallas ljusstaken som Marie-Louise Hellgren har designat för Klong. Den är tillverkad av glas och mässing och passar fint på matbordet i växthuset.
  5. En fotogenlampa är praktisk i ett växthus då lågan inte riskerar att släckas av luftdrag. Just nu finns det flera modeller som är riktigt fina men den här enkla hittade vi i Byggfabrikens webbshop.
  6. Det finns många vackra ljusstakar i glas just nu och vi förstår att det är ett material som fungerar med ljus. De här runda skönheterna har Monica Förster designat för Nk-Inredning och de produceras av Reijmyre glasbruk.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *