Påsk betyder picknick i växthuset.

Grön soppa uppdukad på grön bricka.
Ta med påskens godsaker ut i växthuset så att smaklökarna blir tillfredsställda samtidigt som du fixar vårfint i växthuset. Sanna Fyring Liedgren bjuder på recepten.

Vårfix i växthuset, påsklov, jättegoda smörgåsar och en superenkel ärtsoppa. Så bra man kan ha det i sitt växthus! En lunch att bjuda på med hopp om en fin odlingssäsong.

Glad påsk!

Sanna.

Kunkväll i växthuset.

Grönt och skönt i växthuset blir det snart… vi börjar med en grön lunch, vårfix och planering för sommarens projekt. En riktigt grön soppa ger vårkänslor och denna är så lättlagad. Det blir gott med vårlöken i nu när det finns gott om den i butiken.

Grön ärtsoppa

4 portioner

1 knippe vårlök

1- 2 msk smör

600 g (1 påse) djupfrysta ärtor

7 dl liter vatten + 2 tärningar kyckling eller grönsaksbuljong

Salt och nymalen peppar

Skölj och hacka vårlöken. Fräs den långsamt i smör i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt ärtor, buljong och vatten. Koka upp. Mixa, med en stavmixer, till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

Kunkväll i växthuset.

Äggsmörgås med gräslök och regnbågsrom

Lite extra arbete är det med att skilja de kokta äggulorna och vitorna men värt besväret. Äggblandningen blir lite extra lätt och luftig.

4 smörgåsar

4-6 ägg

2-3 msk majonnäs

1 knippe gräslök

salt och nymalen peppar

1 burk regnbågsrom, 100 g

4 skivor gott ljust bröd

Koka äggen i 10 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skilj vitor och gulor. Finhacka vitorna. Mosa ihop gulorna med ett par matskedar majonnäs. Vänd ihop hackade vitor och gulor och smaka av med salt och nymalen vit eller svartpeppar. Finhacka gräslöken och tillsätt lite i äggen.

Toppa brödskivorna med äggblandningen, strö över resten av gräslöken och lägg på en rejäl sked regnbågsrom.

Kunkväll i växthuset.

Chèvremousse på mörkt bröd med snabbpicklade rädisor och krasse

4 smörgåsar

100 g chèvre

1 dl crème fraiche

1 knippe rädisor

finrivet skal av 1/2 citron

1 nypa salt och en liten nypa socker

lite smörgåskrasse

Mosa chèvren med en gaffel och rör ihop med crème fraichen till en mousse. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Lägg på en bit hushållspapper och strö över lite salt, socker och finrivet citronskal. Toppa rågbrödet med chèvre moussen. Lägg på rädisorna och strö över lite krasse.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *