Så fixar du adventsfint i växthuset.

Tända ljus på ett gammalt träbord i växthuset.
Så får du snabbt och enkelt fint i växthuset till dagens adventsfirande.
Det är den första advent, en dag då man brukar samla vänner och familj, dricka glögg och umgås. Om du har ett växthus så kanske det är där ni ses. Därför vill vi dela med oss av några enkla tips som gör ditt växthus adventsfint på ett ögonblick.

1.

gröna kransar och imma skapar adventsstämning i växthuset.
Kransar i alla former är alltid vackert vare sig det är en du väljer att dekorera växthusinredningen med eller, som på bilden, många mindre kransar.

2.

Halm runt växterna i växthuset.
De upphöjda jordbäddarna brukar se rätt risiga ut så här års. Men du får dem vackra på ett kick med halm. Ta bort alla döda växter och fyll ut med halm mellan de växter som fortfarande är fina.

3.

julrosor och hyacinter i växthusinredningen till advent.
Många odlar i kruka i växthus. Även dessa växter kan se lite ledsna ut den här tiden på året. Lyft undan dem till ett hörn och dekorera istället med traditionella julblommor. Några förslag är julrosor och hyacinter.
Upphöjd bädd i växthuset fylld med rosmarin och vit cyklamen.
Cyklamen och rosmarin.
Alunrot och rosmarin krukor på fot som inredning i växthuset.
Rosmarin igen, här tillsammans med alunrot i krukor på fötter. Kryddväxten rosmarin är växt som jag av någon anledning förknippar väldigt mycket med jul. Kanske är det de barrliknande bladen, kanske är det doften. Den övervintrar inte utomhus men i växthuset fungerar den jättebra så länge det inte är ihållande superkyla.

4.

Upphöjd bädd i växthuset fylld med rosmarin och vit cyklamen.
Dekorera med ljuslyktor, ljusstakar och ljuskronor. Det går nästan inte att få för mycket stearinljus i ett växthus. Tända ljus ger en magisk känsla, särskilt i ett hus som till stor del består av glas.
Trevlig och ljus advent önskar Helena, Magnus, Eva och Bengt på Sweden Green House.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.