Så fixar du adventsfint i växthuset.

Tända ljus på ett gammalt träbord i växthuset.
Vi har tipsen som gör att du snabbt och enkelt får fint i växthuset till de kommande adventshelgerna.
Det är snart adventstider och Nacka har det blivit lite av en tradition att samla vänner och familj och bjuda på varm glögg i växthuset. Här delar vi med oss av våra bästa tips som göra ditt något vintertrötta växthus lummigt och adventsfint på ett kick.

1.

gröna kransar och imma skapar adventsstämning i växthuset.
Kransar i alla former är alltid vackert vare sig det är en större krans du väljer att dekorera växthusinredningen med eller, som på bilden, många mindre. Ett tips är att göra enkla kransar av rosmarin. Kanske har du redan en planta i växthuset som du kan använda. Häng upp dem i ett vackert snöre och voilá, du har en vacker adventsdekoration som dessutom doftar gott.

2.

Halm runt växterna i växthuset.
De upphöjda jordbäddarna brukar se rätt risiga ut så här års. Men du får dem vackra på ett kick med halm. Ta bort alla döda växter och fyll ut med halm mellan de växter som fortfarande är fina. Om du skulle vilja plantera något i bäddarna så är ljung ett alternativ.  Vi föredrar den vita ljungen men det finns även rosa sorter som är oerhört vackra.

3.

julrosor och hyacinter i växthusinredningen till advent.
Många odlar i kruka i växthus. Även dessa växter kan se lite ledsna ut den här tiden på året. Lyft undan dem till ett hörn och dekorera istället med traditionella julblommor. Några förslag är julrosor och hyacinter. Behöver du fylla på hyacintglasförrådet så finns det vackra på Zetas. Det brukar också gå att hitta vintageglas i andrahandsbutiker.
Upphöjd bädd i växthuset fylld med rosmarin och vit cyklamen.
Cyklamen och rosmarin är en vacker kombo i de upphöjda odlingsbäddarna så här års.
Alunrot och rosmarin krukor på fot som inredning i växthuset.
Rosmarin igen, här tillsammans med alunrot i krukor på fötter. Kryddväxten rosmarin är växt som vi av någon anledning förknippar väldigt mycket med jul. Kanske är det de barrliknande bladen, kanske är det doften. Den övervintrar inte utomhus men i växthuset kan de trivas jättebra så länge det inte är ihållande superkyla.

4.

Upphöjd bädd i växthuset fylld med rosmarin och vit cyklamen.
Dekorera med ljuslyktor, ljusstakar och ljuskronor. Det går nästan inte att få för mycket stearinljus i ett växthus. Tända ljus ger en magisk känsla, särskilt i ett hus som till stor del består av glas.
Nu återstår det bara att önska er alla en underbar, rosmarinadoftande och ljus advent, när den kommer.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *