Äppeltosca med mandel

Img 6360

Äpplen

Plockar äpplen och gör höstfint i växthuset, lagar middag och en äppeldessert som serveras framför brasan i växthuset.
Ha en fin höstdag!

Sanna

Äppeltosca med mandel

Ett krispigt täcke av tosca blir gott på ugnsbakade äpplen. 6 portioner.

  • 6- 8 äpplen
  • saft av 1/2 citron
  • 2 dl mandel
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl honung
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • lättvispad grädde
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Pressa över lite citronsaft.
  3. Skär mandeln i flagor på längden. Blanda alla övriga ingredienser i en kastrull förutom mandeln. Sjud på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar lite. Rör i mandeln.
  4. Toppa äpplena med toscasmeten och baka i ugn i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg och äpplena är mjuka.
  5. Servera toscaäpplena med lättvispad kall grädde.

Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *