Dags att så jätteverbena.

odla jätteverbena framför växthuset eller orangeriet.
En av Sweden Green Houses favoritväxter är Jätteverbenan. Vi planterar dem gärna i tunnor som vi placerar i trädgården och framför växthuset. Om du vill driva upp egna plantor är det dags att så nu.
Jätteverbenan är en perenn och en alldeles underbar blomma som Eva Halfwordson från Sweden Green House brukar plantera i tunnor och ställa framför växthuset och vid husknuten. De får lila, högresta blommor som sitter på tunna skira stjälkar, vilket gör att blommorna tycks sväva i luften.
Frö av jätteverbena hittar du bland annat på Impecta fröhandel.
Det är en växt som är vacker som solitärer i krukor. Men jätteverbenan är också väldigt fin tillsammans med prydnadsgräs. Den kan också bli vacker i köksträdgården tillsammans med alla grönsaker. Jätteverbenans frö kan ibland behöva en köldknäpp för att gro. Det kallas för stratifiering och om dina fröer inte gror inom två veckor kan du prova att ställa dem kallt.

gör så här för att lyckas med sådd av jätteverbena.

  1. Så rätt glest i krukor, i väl genomfuktad jord och ställ dem i rumstemperatur. Täck med någon form av lock, försedd med lufthål.
  2. Ofta gror fröerna bra inomhus men om inget grott inom två veckor bör du ändra metod. Placera då krukorna i lätt frost, i ett växthus eller utomhus. Det får dock inte vara mer än -4 grader. Är det kallare så kan du prova att sätta krukorna i ett kylskåp i cirka 2 veckor.
  3. Skola om dem i större krukor ett par gånger innan du planterar ut dem på den plats där du vill att de ska växa.
Lycka till önskar vi på Sweden Green House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.