Efter dryga året med växthus utkristalliseras behoven och lärdom läggs till lärdom.
En av de viktigaste insikterna, och kanske den mest otippade, är att vi har ett nytt sommarställe – hemma på tomten!
Tillgängligt 365 dagar/år och med otalt bortrationaliserade restider. För att inte tala om ekonomiskt – hur mycket sommarställe skulle vi fått för samma pengar som växthuset kostat oss? Inte mycket!
I detta nu ser vi över möblemanget och omvandlar vinterns växthotell till odlingsplats.
Placeringen, placeringen och återigen, placeringen – inget är viktigare än placeringen! Ska villigt erkänna att om inte vi hade fått hjälp av Eva Halfwordson och Magnus Wiström på Sweden Green House och tagit till oss deras goda råd – så skulle vårt växthus ha stått på en helt annan plats. En plats som inte är tillnärmelsevis lika bra som det nu blev. Det kunde inte ha blivit bättre. Tack Eva och Magnus!
Det loppisfyndade väggskåpet för ett par hundralappar har fått nya osynliga trycken till dörrarna och rejäla lättrullade hjul från hjulspecialisten, Tellus. Nu är skåpet precis så flexibelt som krävs på det här utrymmet. Pricken över i:et och rena aromaterapin blev ytbehandlingen med linolja/terpentin – i lika delar.
Musse är en riktig trädgårds- och växthushund. Eller som min mamma alltid uttryckte det: ”var ska sleven vara om inte i grytan?” …
Vårvinter i växthuset med en sprakande brasa i kaminen från Stuv har gett begreppet mysfaktor en helt ny och oanad innebörd.
Som sagt – etappvis omvandling från växthotell till odlingsplats. Här är det olivträdet och den buskiga rosmarinen som kommit ut på förstutrappen för att skolas in för uteliv.
Dela