
Äpplen
Plockar äpplen och gör höstfint i växthuset, lagar middag och en äppeldessert som serveras framför brasan i växthuset.
Ha en fin höstdag!
Sanna

Äppeltosca med mandel
Ett krispigt täcke av tosca blir gott på ugnsbakade äpplen. 6 portioner.
- 6- 8 äpplen
- saft av 1/2 citron
- 2 dl mandel
- 100 g smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1/2 dl honung
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- lättvispad grädde
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och dela äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Pressa över lite citronsaft.
- Skär mandeln i flagor på längden. Blanda alla övriga ingredienser i en kastrull förutom mandeln. Sjud på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar lite. Rör i mandeln.
- Toppa äpplena med toscasmeten och baka i ugn i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg och äpplena är mjuka.
- Servera toscaäpplena med lättvispad kall grädde.

Dela