Adventspyssel i vårt växthus=som barn på julafton!

Julbelysning i växthus.
Adventstider. Finns det något bättre än den här tiden? Nä, mysigare än julen i sig självt. Lugnet, alla ljusen och inga högt uppskruvade förväntningar. Själva sinnebilden av julfrid.

Tanken var att vi i år skulle ta upp traditionen med vårt adventskaffe. Under en följd av år, under den tid vi hade lantställe på Mörkö, bjöd vi hem hela vänkretsen på adventskaffe. Alltid lördagen innan första advent, kockan 11–16. Vår egen smörgåstårta, hembakat av alla slag och höjdpunkten – hemmagjorda chokladbiskvier.

Av naturliga skäl blir adventskaffet i år förbehållet familjen. Nåväl, det blir advent fler år.

Växthusinteriör.
Möblerat och ljussatt för advent. De enkelt upphängda rören i koppar, köpta på Bauhaus, som under odlingssäsongen gjorde tjänst som tomatplantornas trapetser – nu i återbruk. Funkar lika bra, om inte bättre, med ljusslingor.
Växthus efter skymning.
Älskar att betrakta vårt glädjeväxthus från en här vinkeln. Att för min inre syn se, och tänka mig in i, allt som händer där. Stackars de som inte har någon fantasi …
Julgransbelysning i kartong.
Vi har köpt upp oss på ett rejält lager av gammaldags julgransbelysningar för utebruk. Finns allt som oftast på loppisar.
Lampor och ljus på bor i växthus.
Det enda som behöver göras är att se över elinstallationerna så att sladdar och kopplingar är i bra skick och förstås – byta ut alla glödlampor till moderna och energisnåla
Man hänger julgransbelsyning på kopparrör.
Här är Niclas i färd med monteringen. Ett stort mått av noggrannhet och tålamod är det bra att vara beväpnad med.
Liten svart pudel och man på stege.
En viss form av gymnastiska färdigheter är inte heller så dumt …
Ryggtavla bland växter i växthus.
Vi den här sortens manövrer är det en fördel att vara två. Allt under förutsättning att den som håller sig kvar i markplanet håller tyst och inte lägger sig i allt för mycket – läs: inte alls!
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *