Växthusets odlingssäsong övergår i myssäsong.

Man i lummigt växthus.
Tomater, tomater och återigen – tomater. Vår första växthussommar blev precis som vi drömt om – att obegränsat få frossa i tomater. En frossa som fortgår om än nu i decimerad omfattning. Kvar återstår nu att rensa upp i odlingsbäddarna och ”göra höst” på riktigt med säsongens blommor. Succesivt ändrar vi nu fokus. Myssäsongen är här. Mest och bäst är kvällar och morgnar – med regn och vinande vindar runt knutarna.
Man filisoferar i bland tomatplantor i växthus.
En lördagskväll som aldrig borde få ta slut. finns det Ett gammalt talesätt säger – ”vis av lärdom”. Det måste erkännas att det är tillämpligt i fråga om antalet tomatplantor i vårt växthus. Kanske, kanske ska vi ha något färre tomatplantor nästa sommar … 😉
Eldstad i växthus.
Inte minst på kortväggen har tomaterna fått leka djungelliv. Inte så befrämjande för förmågan att sätta frukt, när det blir så här vildvuxet som just här. Men såväl mysigt som vackert. Dvärgpudeln Musse är allestädes närvarande.
Att vi från början var helt på det klara med att en braskamin i växthuset är ett måste är något vi inte ångrat en sekund. En mysfaktor som är omöjlig att toppa. Särskilt nu på höstsidan – men också regniga dagar och morgnar under hela sommaren. Blyblomman och pelargonerna trivs fantastiskt bra också nu på hösten.
Föregående inläggNästa inlägg

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *